Ce sa mananci in timpul sarcinii

Apetitul, dar si obiceiurile culinare, se schimba adesea in timpul sarcinii.

In primul trimestru este posibil sa iti pierzi apetitul, in timp ce spre sfarsitul sarcinii sa simti ca ai vrea incontinuu sa mananci. De asemenea, pot sa nu te mai atraga mesele imbelsugate, insa mereu sa simti nevoia sa mai ciugulesti cateva ceva.


Poti tine in frau variatiile de apetit mancand mese care sunt nutritive, care ii dau corpului energie, permitandu-ti sa iti tii greutatea sub control.

Greturile de dimineata

Este un lucru obisnuit la inceputul sarcinii sa simti ca iti este greata, mai ales dimineata. Alege mancaruri care sunt cat mai lipsite de gust, cum ar fi cereale cu iaurt. Mananca in cantitati mici si regulat, astfel incat sa nu te simti coplesita de foame. Nu alege mancaruri grase sau picante. De exemplu, un cartof fiert si o salata verde este posibil sa fie exact ceea ce ai nevoie pentru a te simti mai bine.

Ai grija la calorii

Este foarte usor sa iei prea mult in greutate in timpul sarcinii, asa ca ai grija la caloriile pe care le au alimentele pe care le alegi. Nu iti pune portii uriase de mancare. Si renunta, pe cat posibil, la dulciuri si grasimi. Asta nu inseamna ca trebuie sa scoti grasimile cu totul din dieta, insa mergi pe nuci, alune, ulei de masline, peste gras, avocado.

Mai mult fier

Ai nevoie de mai mult fier in timpul sarcinii. Astfel te vei simti mai putin obosita si corpul tau va lupta mai bine contra infectiilor. Printre cele mai bune surse de fier se numara: carnea de pui, carnea rosie slaba, fasolea.

Frunze verzi

Frunzele verzi sunt o sursa foarte buna de acid folic. Consuma salata, spanac, broccoli, sparanghel. Pune-ti un castron de frunze verzi de cate ori simti ca iti este foame.

Photo by Lauren Lester on Unsplash

Citeste si:

Alimentatia in timpul sarcinii: cele mai sanatoase combinatii de alimente

Anemia in sarcina: cauze, simptome, tratament

Adauga comentarii!