In ce perioada a sarcinii afli sexul copilului?

Pentru multi parinti, unul dintre cele mai asteptate momente din perioada sarcinii este cel in care afla sexul copilului, moment in care pot incepe sa ii decoreze camera, sa ii cumpere hainute si sa se gandeasca la un nume pentru el.

Desi multe mamici spera sa obtina indicii pretioase despre sexul bebelusului lor la prima ecografie de morfologie fetala, acest lucru este posibil doar la anumite clinici care fac ecografii 3D-4D in primul trimestru de sarcina. Aceste ecografii au o rata de acuratete de 80-90% de depistare a sexului copilului din saptamana a 12-a de sarcina. Din pacate, acest tip de ecografie este destul de costisitoare si se face numai la clinici private, insa, daca ai o curiozitate atat de mare de aflare a sexului copilului, poti opta pentru aceasta investigatie.


Cand afli cu exactitate sexul copilului?

Organele genitale ale copilului sunt deja formate in luna a 4-a de sarcina, insa abia din saptamana a 16-a de sarcina ele devin vizibile mai clar la o ecografie normala si numai daca bebelusul sta intr-o anumita pozitie. Cu toate astea, mamicile trebuie sa astepte pentru rezultate sigure ecografia de morfologie fetala din trimestrul 2 de sarcina, ecografie care se realizeaza in saptamanile 20-22 de sarcina.

Mamicile care opteaza pentru amniocenteza in saptamanile 16-19 de sarcina vor afla mai repede sexul bebelusului, aceasta analiza fiind una care dezvaluie cu exactitate sexul copilului.

Amniocenteza este un test recomandat mai ales mamicilor cu varsta peste 35 de ani si este o analiza invaziva care depisteaza anomaliile genetice ale fatului, infectiile intrauterine si diverse alte afectiuni grave cu care s-ar putea naste bebelusul. De obicei, medicii recomanda ca aceasta analiza sa fie facuta intre saptamanile 16 si 22 de sarcina.

Care sunt cele mai comune mituri despre sexul copilului?

Cu siguranta ai auzit in perioada sarcinii ca daca ai burta mai ascutita si mai ridicata, vei avea in mod clar o fetita, iar daca burta ta e mai rotunda si pozitionata mai jos, atunci vei naste un baietel. Nu exista nicio explicatie stiintifica pentru acest lucru, iar forma burtii nu are nicio legatura cu sexul copilului.

De asemenea, un alt mit despre sexul copilului este acela ca mamicile care au greturi dimineata in primul trimestru de sarcina, poftesc constant la dulciuri si li se pateaza fata, vor avea in mod sigur o fetita.

Citeste si Luna a 3-a de sarcina: simptome si dezvoltarea fatului.

 

Adauga comentarii!