Strategii pentru a trece cu bine peste primul trimestru de sarcina

Exista pensoane pentru care sarcina vine doar cu cateva mici probleme, mai ales in primul trimestru in care nici macar nu se vede, si persoane pentru care este o experienta deranjanta, ba chiar dureroasa. Nu ai cum sa pretinzi ca ti-ar placea sau te simti ok daca iti este greata sau tot ceea ce vrei sa faci este sa dormi.

Ca la majoritatea lucrurilor, totul devine mai simplu daca gasesti strategia care iti face bine, care usureaza lucrurile pentru tine. Pentru inspiratie, uite cateva strategii care au functionat in cazul altor persoane:


Sa atipeasca cateva minute

Corect, esti un om matur si stii ca ar trebui sa dormi numai noaptea, 7 ore sunt mai mult decat suficiente si cel mai bun loc este patul. Dar esti insarcinata si iti este somn. Asa ca este in regula, poti atipi pe canapea de la 7 seara. Poti atipi in masina daca te ia cineva de la serviciu. Chiar si la serviciu, 10 minute cu capul pe birou sunt in regula.

Sa manance des

Senzatia de foame cand esti insarcinata nu seamana cu nimic altceva. Ea poate veni cu o instanta scadere a fortelor, cu ameteala si greata. Cum faci fata?

  • Sa ai mereu ceva de rontait la tine, preferabil proteine. De exemplu oua fierte tari sau iaurt. Dar este posibil si sa fie carbohidratii cu ardere lenta cei mai indicati. Cum ar fi pastele integrale. Nu trebuie decat sa iti asculti corpul.
  • Sa bei apa cu lamaie sau ceai de ghimbir
  • Sa sugi cuburi de gheata.

Rutina de dimineata

Multe persoane insarcinate au observat ca le este mult mai bine daca isi schimba cu totul rutina de dimineata. Uneori o plimbare in aerul rece si in linistea de dimineata este tot ce ai nevoie ca sa iti incarci bateriile.

Mai putine sarcini

In general simtim ca nu avem suficient timp, cu serviciul care ne ocupa majoritatea din zi, ingrijirea casei si pregatirea meselor restul, asa ca nu este de mirare ca in sarcina ne simtim bulversati de cate sunt de facut. Prin urmare este momentul pentru comunicare, delegare. Nu astepta sa simti ca efectiv nu mai poti ca sa mai dai si celor din jur treburi de facut. Mai ales ca ei chiar sunt dispusi acum sa ajute.

12 lucruri interzise in perioada sarcinii

Ce bauturi sunt recomandate in timpul sarcinii?

 

Adauga comentarii!