3 lucruri pe care le poti face pentru a reduce frica de nastere

Tuturor ne este frica de durere, de necunoscut. Frica este normala atunci cand treci printr-o experienta atat de intensa cum este nasterea. Insa putem incerca sa o tinem sub control. Exista cateva modalitati, testate, care pot sa te ajute sa coabitezi cu aceasta frica.

Cu cateva saptamani inainte de nastere, cand frica incepe sa se instaleze, poti sa incerci sa vezi lucrurile intr-o lumina pozitiva. Te vor ajuta:


Yoga

Yoga, facuta alaturi de un profesor, inseamna mai mult decat flexibilitate. Ea iti poate aduce cateva ore de liniste, astfel incat sa poti vedea toate lucrurile pozitive care ti se intampla. Astfel iti poti intari increderea pe care o ai in tine si iti poti crea asteptari pozitive.

Meditatie si ganduri pozitive

Meditatia ajuta foarte mult. Ea indeparteaza noianul de griji pe care ni le facem. Insa poate fi dificila daca nu ai mai practicat pana acum. Daca meditatia nu ti se potriveste, poti merge catre ganduri pozitive. In loc sa rumegi in gand tot ceea ce ar putea sa nu mearga bine, priveste partea buna a experientelor tale anterioare. Sigur trebuie sa fi trecut prin momente in care, desi lucrurile nu au mers exact cum ti-ai planuit, pana la urma s-a dovedit ca este ok.

Conversatii

Fricile care sunt exprimate sunt mai usor de suportat. Asa suntem construiti. Cu toate acestea, nu este recomandabil sa iti exprimi temerile tuturor. Alege doar persoane foarte apropiate, care te sustin in timpul nasterii. Si, mai ales, ocoleste persoanele care te folosesc ca un cos in care sa isi arunce gandurile lor negative. Ocoleste mai ales experientele persoanelor straine care povestesc oricui tot felul de orori. Se intalnesc sute astfel de relatari pe internet si nu ai de ce sa te incarci cu ele. Nu te ajuta cu nimic.

Toate acestea sunt o modalitate activa de a te pregati pentru nastere. Ele nu indeparteaza cu totul sentimentul de frica. Insa te invata sa te simti puternica si iti dau o preocupare buna in ultimele saptamani de sarcina. Nu este totul sub controlul nostru si trebuie sa invatam sa acceptam asta. La fel cum trebuie sa fim blanzi cu noi si sa ne permitem sa ne fie frica.

Voi ce altceva faceti, activ, pentru a reduce frica de nastere?

Photo by Stephen Sandian on Unsplash

Citeste si

Cele mai indicate tipuri de exercitii pe parcursul sarcinii

Daca te pregatesti pentru nastere vei fi o mama mai buna

Adauga comentarii!