Lasa vointa in pace, din alta parte vine puterea

De cate ori ne propunem cate ceva care aduce o schimbare majora in viata noastra, cum ar fi sa slabim, sa nu mai fumam, sa traim sanatos etc, credem ca ar trebui sa ne bazam pe vointa. Daca vointa noastra este foarte puternica atunci vom reusi. Si chiar avem multa vointa vreo cateva zile, dupa care nu mai avem.

Sa pui vointa la bataie nu face altceva decat sa te secatuiasca cu totul de puteri. Daca pui vointa sa poarte incontinuu bataliile tale interioare atunci la un moment dat va obosi. Mult mai simplu ar fi daca nu ai purta nicio batalie, daca pur si simplu nu ai mai negocia niciodata respectivul comportament.


Sa va dau un exemplu, ca sa fie un pic mai clar. Eu nu beau suc. Pur si simplu sunt acel tip de om care nu bea suc. Nici daca este intr-o cana, pus in fata mea, nu ma atrage sa ma intind catre ea. Mai degraba m-as duce sa imi caut un pahar cu apa. Vointa nu are de dus nicio batalie aici. Aceasta sunt eu, persoana care nu bea suc.
Insa cunosc persoane care se lupta cu ele ca sa aiba macar o zi in care sa nu bea suc. Pentru ca stiu ca le face rau. Dar isi gasesc de-a lungul zilei tot felul de justificari pentru a bea macar un pahar de suc. Iar batalia este grea si istovitoare. Cel mai adesea, pierduta in final de vointa. Si asta pentru ca ele se vad ca pe niste persoane care beau suc. Faptul ca asta le face sau nu bine, este o discutie ulterioara. Daca asa te vezi, asa vei proceda.

Prin urmare, daca vrei sa faci o schimbare majora in viata ta, incepe prin a te vedea ca pe acea persoana. Asa cum un nefumator nu trebuie sa se opreasca niciodata sa fumeze pentru ca nu se confrunta deloc cu aceasta dilema, la fel poti schimba multe la viata ta schimband ce iti spui despre tine.

Poti de exemplu sa iti spui:
– ca tu nu esti persoana care sa tipe la copii
– ca tu nu esti persoana care sa manance dulciuri in timpul saptamanii
– ca tu nu esti persoana care sa intarzie la o intalnire
– ca tu nu esti persoana care sa lase sa treaca o saptamana fara sa faca sport.

Si vei vedea cum, uimitor, astrele se vor alinia ca intr-adevar sa fie asa. Pana la urma, tu iti spui ca nu esti persoana care sa fure si n-ai nicio problema ca sa traiesti fara sa furi oricat de usor ar fi sa o faci la un moment dat.

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Adauga comentarii!