Cum sa pastrezi medicamentele in siguranta acasa

Imi aduc si acum aminte o intamplare din copilarie. Eram singura si probabil un pic plictisita. Poate si un pic curioasa. Asa ca am inceput sa umblu prin dulapurile parintilor. Unde am dat peste cutia cu medicamente. Am descoperit unele frumos colorate. Cu gust dulce. Prin urmare, am bagat cateva in gura si le-am supt pana cand gustul dulce a disparut. Dupa care le-am scuipat.

Cine stie ce or fi fost, caci nu au avut vreun efect. Insa un lucru este clar – medicamentele nu se lasa oricum in casa. Asa ca vom prezenta cateva reguli de siguranta in ceea ce priveste medicamentele.


Medicamentele nu se tin undeva unde copilul poate ajunge

Aceasta este prima regula si cea mai importanta. Asta inseamna ca ar trebui sa fie undeva sus, la peste 1m si jumatate inaltime. Si, ca sa fie si mai sigur, dulapul respectiv ar trebui incuiat.

Daca exista medicamente care ar trebui sa stea in frigider, ar trebui sa nu le tinem in fata, la indemana. In niciun caz pe usa frigiderului, asa cum am avea tendinta.

Toate medicamentele sunt, potential, pericuoase

Dupa cum se vede si din intamplarea mea, nu lasati la indemana medicamente, chiar daca sunt banale suplimente cu vitamine. Cel mai adesea acestea sunt placute la gust si infatisare, asa ca probabil copilul va fi tentat sa ia mai multe. Orice medicament in doza mai mare poate fi toxic.

Nu lua medicamente in fata copiilor

Copiii sunt curiosi, se stie. Asa ca este posibil, daca te vad luand adesea medicamente, sa fie tentati sa vada despre ce este vorba. Mai ales ca le place atat de mult sa ii imite pe adulti!

In plus, dupa ce ai luat medicamentele, ai grija ca ele sa fie puse departe de locurile unde copiii pot sa ajunga. Asta chiar daca le iei regulat si ti-ar fi mult mai simplu sa le lasi undeva la indemana, pe o noptiera.

Medicamentele expirate nu se arunca la gunoi!

Sa tii medicamente expirate in casa este periculos, intrucat nu se stie cum ar putea ajunge sa fie inghitite din greseala. Insa nici nu se arunca la gunoi, intrucat reprezinta un potential pericol pentru mediu. Ca sa afli ce anume sa faci cu ele, mergi la o farmacie. Farmaciile au contracte cu firme care se ocupa de medicamentele expirate si le pot prelua ele. Sau macar pot sa iti dea un sfat cum sa procedezi.

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Citeste si

Cum te poti feri de poluarea din marile orase

Enterocolita la copii: simptome si tratament

Adauga comentarii!