Cum sa mananci pentru a fi sanatoasa toata viata

Ti se pare ca toata viata te-ai luptat cu o dieta sau alta si in final te-au dezamagit? Atunci imbratiseaza principiile unei alimentatii sanatoase. Sunt putine, usor de implementat si nu presupun sa numeri ceva. Iar impactul asupra sanatatii tale tine toata viata.

Mai putina mancare procesata

Cel mai simplu principiu pentru a te hrani sanatos spune ca majoritatea mancarii sa fie cat mai apropiata de ceea ce se gaseste in natura. Adica multe fructe, legume si cereale integrale. Daca citesti ceva pe eticheta la ingrediente ce nu intelegi mai bine nu cumperi.


Atentie la grasimi

Poate ai crede ca daca nu mananci carne grasa atunci esti in siguranta. Dar cea mai multa grasime care nu este buna pentru organism se gaseste in dulciuri/prajituri. Mai ales cele pe care nu le faci in casa.

Atentie la sare si zahar

Prea multa sare poate duce la boli de inima. Prea mult zahar, pe langa faptul ca te ingrasa, creste pericolul de diabet.

Mananca ceea ce iti place

Alege alimentele sanatoase care iti plac, astfel sunt mai multe sanse sa continui sa mananci sanatos. Ceea ce conteaza de fapt pentru cat de multe kilograme ai este cantitatea de mancare.

Schimbari treptate

Multa lume este entuziasmata la inceput si, treptat, revine la obiceiurile proaste. Alege calea inversa: introdu treptat, schimbari mici, pana cand iti intra in obisnuinta. In acest fel le vei putea mentine toata viata fara vreun stres. Nu trebuie sa renunti total la lucrurile care iti plac, din cand in cand poti sa iti ingadui sa mananci ceea ce poftesti.

Invata sa gatesti

Sa mananci sanatos nu inseamna sa mananci anost. De fapt sunt foarte multe ingrediente sanatoase cu care poti face o mancare cu adevarat savuroasa. Doar trebuie sa le inveti si sa nu iti fie frica sa experimentezi.

Photo by Anna Pelzer on Unsplash

Adauga comentarii!