Cum sa simti ca esti in control

Te intrebi cum de reusesc unii oameni sa dea impresia ca sunt in control si ca modul in care li se desfasoara viata este exact asa cum si-ar fi dorit? Te intrebi cum de au atata energie?

Exista cateva lucruri marunte care, facute zilnic, au un impact major asupra starii de spirit. Si totul iti iese mai bine atunci cand ai o stare de spirit buna.


Gasesc un pic de energie si pentru ceilalti

O fapta buna, oricat de mica, iti da o cantitate mare de energie pozitiva. Nu trebuie sa iti inchipui cine stie ce efort – uneori poate sa fie faptul ca ai facut un compliment sau ca ai ajutat pe cineva, alteori poate sa fie faptul ca ai donat pentru o persoana necunoscuta.

Miscare

Miscarea nu te oboseste, dimpotriva, iti da mai multa energie. Si oricine gaseste 20 de minute zilnic. Fie ca alergi in parc jucandu-te cu copiii tai, fie ca faci acasa o serie de exercitii, ele iti vor aduce relaxarea de care ai atata nevoie.

Rezolva cate un lucru pe zi

Nu este greu sa te simti coplesit daca lasi sa se adune liste intregi de lucruri de facut. Pentru a nu ajunge in aceasta situatie iti poti propune sa rezolvi un lucru pe zi. Asta este mai fezabil si reduce nivelul de stres.

Ce este mai important?

Sa raspunzi la aceasta intrebare este esential. Nu le poti face pe toate, insa te simti bine daca reusesti sa faci ce este mai important pentru tine in ceea ce priveste familia.

La fel, trebuie sa gasesti acel lucru care este important pentru tine, ca persoana. Si sa iti faci timp sa te apleci si catre propriile pasiuni.

Nu te minimiza

Daca nu s-a intamplat nimic rau inseamna ca munca ta a avut rezultate si ar trebui sa te feliciti pentru asta.

Photo by Jen Theodore on Unsplash

Adauga comentarii!