Ce ai putea dori de la 2020

Sunt atat de multe lucruri pe care ni le dorim – sa avem mai mult timp la dispozitie, sa ne asculte copiii mai mult, sa ne cumparam unele lucruri. Toate acestea credem ca ne pot imbunatati viata.

Si 2020 chiar poate sa fie mai fericit si mai lipsit de griji decat cel anterior. Totul este sa fim suficient de specifici in ceea ce ne dorim si sa planificam cateva actiuni pentru a le obtine. Ce ne-am putea dori:


Un grup de prieteni cu copii de varste similare

Daca faci parte dintr-un grup o mare parte din sarcinile pe care le gasesti foarte stresante se pot transfera grupului – cu cine sa se joace copiii cand este prea urat ca sa iasa afara?, unde gasesti un medic bun de familie?, oare ce cadouri sa mai cumperi etc.
La varste mici copiii se impreietenesc usor. Adultilor insa, le este mai greu, asa ca alege fara griji noile prietenii in functie de preferintele tale.

Incearca un lucru nou

Rutina poate sa ajunga sa omoare orice bucurie. Iar avea grija de un copil implica foarte multa rutina. Lasa copilul in zona de confort de care are nevoie si iesi tu din cand in cand din ea. Asta iti va da suficient entuziasm si relaxare pentru a nu te mai simti coplesita. Ce ai visat de mult, in ascuns sa faci? Si ce pasi poti face in directia respectiva?

Invata ceva nou

Anii tai de scoala s-au dus, dar asta nu inseamna ca nu mai este nimic de descoperit. In acest an iesi din interminabilele cercetari despre cum se cresc copiii si invata altceva, cu totul diferit. Poate ca inveti sa canti la chitara sau despre vechile civilizatii, poate ca inveti lucruri noi despre alte tari sau cauti cei mai buni pictori romani. Gaseste un subiect care te pasioneaza si vezi cat de multe poti invata despre el.

Investeste in relatia ta

Sa fii parinte este minunat si poate ca te absoarbe cu totul, insa este ceva ce tine toata viata, asa ca nu uita de alte lucruri care inainte erau importante pentru tine. Acorda importanta si energie nu numai copilului, ci si partenerului. Indiferent ca asta presupune sa ai grija sa arati bine, sa fii o companie placuta, sa propui lucruri pe care sa le faceti impreuna.

O rezolutie finala pentru acest an este sa echilibrezi toate aspectele din viata ta si sa acorzi importanta lucrurilor pe care in trecut le-ai cam neglijat.

Adauga comentarii!