Sa iti iei un caine cand ai copii? Pro si contra.

Toti copiii sunt intragostiti de animalute. Ar sta, cel putin la inceput, foarte mult timp cu ele. Si le-ar aduce mai mereu un zambet pe fata. Dar tu, ca o persoana matura si responsabila cum esti, realizezi ca lucrurile nu sunt chiar asa de simple cum par la suprafata. Haideti sa vedem argumente pro si contra.

Pro

Deja petreceti mult timp cu copiii afara. Asa ca puteti scoate in acelasi timp si cainele fara prea mare efort. Daca nu o faceti deja, atunci chiar veti fi nevoiti sa va schimbati obiceiurile si sa stati mai mult prin parcuri, ca sa nu va strice cu totul apartamentul.


Cainii iubesc intreaga familie, neconditionat. Puteti sa fiti oricum, cainele va va iubi. Asa ca veti avea incontinuu pe cineva care sa ceara si sa dea atentie. Iar copiii iubesc asta. Pentru ei, niciodata nu este prea multa atentie.

Va va tine fara probleme companie in toate excursiile pe care le veti face in natura. Si, datorita lui, vor fi mult mai pline de intamplari.

Puteti profita de prezenta cainelui pentru a-i invata pe copii sa fie mai responsabili. Desigur, nu vor face nimic din proprie initiativa, insa puteti sa-i implingeti de la spate sa se ocupe ei de ingrijrea zilnica, cum ar fi sa aiba grija ce mananca, sa stranga, sa ii plimbe.

Contra

Va cere multa muca din partea ta ca sa il educi. Mai ales cand ai copii, trebuie sa fii sigur ca stie sa se comporte, atat in casa cat si afara.

Vor fi si momente neplacute, cum ar fi faptul ca trebuie sa il plimbi cand ploua sau e frig.

Vei avea mai mult de munca pentru a mentine casa curata.

Sa nu uitam cheltuielile. Un caine nu presupune numai mancare, ci si controale medicale regulate, vaccinuri si medicamente pentru a te asigura ca este sanatos.

Gandeste-te cu cine il poti lasa atunci cand nu il poti lua cu tine in excursii.

Poate sa fie mai dificil sa ai musafiri. Depinde, desigur, foarte mult si de personalitatea cainelui si de modul in care il educi, insa asta va fi o grija in plus.

Ramane sa decideti voi daca tot acest efort merita. Insa pentru cata iubire va ofera el intregii familii s-ar putea sa spuneti ca da.

Photo by Jametlene Reskp on Unsplash

Adauga comentarii!