Reteta: Tort fara coacere cu portocale

Un Revelion fara tort parca este mai trist. Asa ca, va propunem o reteta de tort foarte simpla, la care pot participa si copiii. Este un tort fara coacere, cu crema alba si portocale. In functie de gusturile copiilor mai puteti adauga ingrediente, cum ar fi nutella, sau sa schimbati portocalele cu alte fructe, cum ar fi capsuni inghetate.

Ingrediente necesare

biscuiti digestivi – in jur de 15


6 lingurite de unt topit

400 gr smantana lichida

200 gr mascarpone

sucul de la 3 portocale

100 gr zahar

3 linguri de lapte

Cum se face tortul

Incepeti prin a pregati baza. Se iau biscuitii digestivi si se pun intr-o punga pentru a se zdrobi. Puteti folosi pentru asta o lingura de lemn. Bucatelele se amesteca cu untul topit. Alestecul se pune pe fundul unei forme de tort pana cand o acopera cu totul si se baga in frigider, unde trebuie sa stea in jur de 30 de minute.

Smantana lichida se amesteca pana cand devine groasa. Zaharul se amesteca cu mascarpone, laptele, sucul de lamaie si apoi se toarna peste smantana lichida.

Acest amestec se pune peste blat si se imprastie pe toata suprafata. Tortul se orneaza cu bucati de portocala. Se pune iar in frigider, unde trebuie sa ramana minim 4 ore pana la servire.

La multi ani!

Adauga comentarii!