Idei de jocuri in interior la 2-3 ani

Copiii mici nu pot urmari pentru multa vreme o activitate. In plus, lucrurile trebuie tinute cat mai simple. Cum poti sa ii tii ocupati si fericiti tinand seama de aceste lucruri? Venim cu cateva idei de jocuri pe care le puteti avea in interior.

Jocul Stop

Acesta este un joc care ii provoaca pe copii sa fie atenti la instructiunile pe care le primesc. Pot sa danseze sau sa sara, insa cand primesc comanda „stop” trebuie sa ramana pe loc, inghetati.


Construirea de instrumente

Copiilor le place sa conceapa noi jucarii din orice. Si puteti sa ii incurajati sa faca instrumente muzicale cu care sa cante. Cele mai simple sunt tobele. Cu doua lunguri de lemn si o perna aveti o toba perfecta, care nu face zgomot prea mare.

Puzzle

Exista multe carti cu puzzle pentru copii, insa puteti oricand sa faceti unele noi in casa. Luati, de exemplu, o pagina ilustrata dintr-o revista si taiati-o astfel incat sa construiti un puzzle simplu.

Desene

La aceasta varsta copiii sunt foarte atrasi de posibilitatea de a desena. Pune la indemana cat mai multe materiale, de la simple creioane si acuarele pana la creta colorata, daca aveti o tabla in casa.

Cursa cu obstacole

Din fericire, la aceasta varsta nu au nevoie de un spatiu foarte mare ca sa oboseasca. Pune cateva perne pe traseu, folositi canapeaua pe post de munte, pe sub masa va puteti tari etc

Photo by Ekaterina Novitskaya on Unsplash

Adauga comentarii!