Curatenia de primavara se face si alaturi de copii

Nu exista primavara fara o curatenie ceva mai serioasa a casei. Iar daca nu ai facut-o pana acum, in acest an este timpul sa ii implici si pe copii. Este adevarat, asta te costa ceva timp si nervi insa, in acelasi timp, pe termen lung si tu si ei aveti de castigat. Este foarte rau daca copiii ajung sa creada ca numai li se ofera si ei nu au nicio responsabilitate.

Pentru a nu fi insa un total fiasco sunt cateva lucruri de care sa tii cont:


Stabileste ce trebuie facut

Primul pas este sa explici cat mai clar care sunt asteptarile tale de la ei. Poti sa le si scrii, ca sa le fie mai clar. In plus, trebuie sa le arati cum se face si sa iti aloci timp sa le raspunzi la intrebarile pe care le-ar putea avea.

Lauda cat mai mult

Toate actiunile in directia de a fi ordonati, de a strange dupa ei, de a pune lucrurile la loc trebuie laudate cat mai mult. Lauda este mult mai eficienta decat cearta, care enerveaza pe toata lumea si impiedica sa mai faci ceva.

Nu reface ce au facut ei deja

Cel mai probabil vei gasi ca rezultatul muncii copiilor poate sa fie mult imbunatatit. Doar ca mai bine incerci sa te abtii. Nu exista ceva mai demotivant decat sa vezi ca la fel de bine ai fi putut sa nu faci pentru ca efortul tau nu este apreciat.

Ofera o compensatie

Pentru copii nu este o compensatie suficienta faptul ca traiesc intr-o casa mai curata. Mai ales ca oamenii percep in mod diferit ceea ce inseamna curat. Asa ca, dupa munca, promite si ofera si o rasplata. Aceasta este in functie de varsta copiilor si de preferintele lor.

Adauga comentarii!