Cum sa il convingi pe copilul de scoala sa manance dimineata

Diminetile copiilor nostri in timpul scolii incep foarte devreme. Daca ar fi dupa multi dintre ei, probabil ca ar mai dormi cel putin o ora. Asa ca nu este de mirare ca multi dintre ei refuza sa manance imediat ce se trezesc, lasand prima masa sa fie dupa cateva ore, intr-o pauza la scoala.

Sa obligi pe cineva sa manance nu este niciodata o idee buna. Cel mai probabil vei obtine un efect contrar. Plus multa enervare. Plus nicio sansa sa ajungeti la timp la scoala. Cu toate acestea, masa de dimineata este buna si imbunatateste, arata studiile, capacitatea de a depune efort intelectual. Cum sa procedezi?


Porneste de la pasi mici

Nu te astepta sa capede dintr-o data obisnuinta de a manca dimineata. Corpul se educa, in timp, sa aprecieze si sa astepte o astfel de hrana.

Incepe cu putin. Cu foarte putin: o bucata de fruct, o lingura de iaurt, o bucatica de cascaval.

Mergi pe cereale. Alege unele care ii plac copilului. Este adevarat ca nu sunt masa ideala, insa aduc nutrientii de care corpul are nevoie.

Micul dejun poate sa fie si baut. Un smoothie facut cu lapte, iaurt, fructe este posibil sa fie mai usor de acceptat.

Ce sa nu faci

Nu merge pe varianta de produse de patiserie. Acestea au multe grasimi si mai putine fibre si nutrienti. Nu ai vrea sa ii creezi un obicei pe care, ulterior, sa te chinui sa il indepartezi.

Nu sari peste propriul tau mic dejun. Este adevarat ca diminetile pot sa fie haotice, insa daca poti gasi 10 minute ca sa te asezi la masa alaturi de copil atunci „batalia” este pe jumatate castigata.

Adauga comentarii!