Pasi catre un pat uscat

Toti parintii de abia asteapta sa scape de scutece. Si, dupa ce, in final, problema este rezolvata in timpul zilei, cea din timpul somnului se poate prelungi o perioada mai lunga de timp.

Sunt cateva lucruri care ajuta la procesul de invatare.


Sa isi doreasca sa nu ude patul

Desigur, niciun copil nu vrea sa se ude cand doarme, dar asta nu inseamna neaparat ca isi doreste sa doarma fara scutece.

Aceasta dorinta poate sa apara atunci cand copilul ajunge sa doarma in colectivitate, cum ar fi la gradinita la somnul de pranz. Sau poate sa fie incurajata de catre parinti prin discutii.

Si mai poate sa apara in urma ‘accidentelor’, pentru ca este neplacut sa te trezesti noaptea ca sa fii schimbat.

Sa aiba acces facil la o toaleta

Copilul trebuie sa se poata da usor jos din pat, sa aiba o lumina de veghe aprinsa, sa fie familiarizat cu mersul singur la toaleta.

Nu este o idee buna sa il trezesti tu in fiecare noapte pentru a merge la toaleta. Dar daca se tresezte singur sa bea apa, asa cum fac multi, incurajeaza-l sa mearga si la toaleta.

O atmosfera relaxata

Cu cat tratezi situatia ca pe ceva normal, cu atat va fi mai usor pentru toata lumea. Nu il certa pe copil, nu il pedepsi, nu face glume pe seama accidentelor.

Dar incurajeaza-l sa mearga la toaleta imediat inainte de culcare sau daca se trezeste noaptea. Si observa ceea ce se intampla si actioneaza in consecinta. Copiii sunt foarte diferiti, corpul si mintea nu se dezvolta uniform la toata lumea la exact aceeasi varsta. Gaseste propria ta poveste de succes.

Photo by Alexander Dummer on Unsplash

Adauga comentarii!