Invatarea in vacanta poate sa fie o joaca

Cel mai probabil, in vacanta copilul nu vrea sa mai auda de lectii. Ii este suficient cate exercitii repetitive, plictisitoare si probabil lipsite de sens, din punctul sau de vedere, a facut in timpul anului scolar.

Cu toate acestea, ai vrea sa nu se rupa cu totul de studiu. Ba chiar, daca se poate, sa si aprofundeze mai bine, astfel incat in anul viitor sa ii devina mai usor. Ce anume ati putea face?


Promoveaza intelegerea

Pana la urma toti copiii ajung sa stie sa scrie si sa citeasca. Partea mai complicata este sa inteleaga ceea ce citeste si sa stie sa foloseasca aceasta informatie. Iar asta se obtine numai prin exercitiu.

Ce poti face este sa ii spui copilului sa citeasca zilnic cate putin – poti alege carti care sa reflecte ceea ce il intereseaza pe el in acel moment – si apoi sa iti povesteasca ceea ce a citit sau sa aveti o discutie cu intrebari si raspunsuri pe marginea textului.

Promoveaza legatura cu lumea din jur

– matematica
Matematica ne ajuta foarte mult in viata de zi cu zi. O folosim ca sa stim cati bani platim si cati ne mai raman, o folosim ca sa calculam timpul astfel incat sa ajungem la timp undeva, o folosim ca sa calculam distante etc. Putem sa implicam si copilul in toate aceste calcule.

– geografie
Este plictisitor sa te apuci sa inveti continente, tari si munti pe de rost. Dar este interesant daca vrei sa afli mai multe despre tara in care se fabrica jucaria ta favorita sau unde creste fructul care iti place.

– scris
Varianta cea mai des intalnita la varste mici este jurnalul. Mai ales ca exista in literatura de copii suficiente romane tip jurnal, de care copiii sunt deosebit de atrasi.
O alta alternativa ar fi sa scrie note informative despre un subiect care il intereseaza – de la dinozauri pana la modul in care se dreseaza un caine.

Promoveaza instrumente de invatare

Internetul ne poate pune la dispozitie foarte multe informatii daca vrem sa aflam ceva anume si copiii trebuie sa invete sa il foloseasca.

La fel, trebuie sa stie macar cum se scrie un text pe calculator si cum se salveaza ce ai lucrat.

Aplicatiile pe telefon pot ajuta mult si in invatarea limbilor straine, nu numai la pierderea timpului.

Photo by Josh Applegate on Unsplash

Adauga comentarii!