De ce merg copilasii pe varfuri

Copiii mici au o lunga perioada de timp in care invata sa mearga corect. Si de-a lungul acestui proces, una dintre etape, fara sa fie neaparat obligatorie, este mersul pe varfuri. Copiii merg si alearga fara sa atinga pamantul cu calcaiele.

La inceput arata simpatic. Insa ne asteptam sa treaca repede. Odata ce le-am spus ca nu asa se calca corect. Nu de alta, dar este dificil sa iti tii echilibrul in astfel de conditii. Insa la unii copii pare sa se prelungeasca mult. Se pot vedea si copii de scoala care merg in acest fel.


Vestile bune

Nu este vorba de obicei de o problema medicala care i-ar impiedica sa calce corect. Daca le spui cum sa calce, o pot face.

Exista si anumite momente in care calca mai degraba asa: de exemplu cand sunt grabiti sau cand sunt desculti.

La copiii mai mari poate sa fie vorba despre o obisnuinta, un obicei. La fel ca si rosul unghiilor.

O alta veste buna este ca nu ii deranjeaza in niciun fel sa calce astfel. Nu apar dureri sau deformari ale corpului ca urmare a acestui mod de a merge. Daca ele apar, se rezolva cateva exercitii de terapie fizica.

Trece de la sine, odata cu varsta.

Poate sa fie o problema medicala?

Un control de rutina al copilului poate spune daca exista vreo problema a muschilor care sa il impiedice pe copil sa calce corect.

Exista unele persoane care asociaza acest tip de a merge cu autismul. Si, desi sunt copii cu autism care merg astfel, mersul pe varfuri nu este unul dintre simptomele autismului.

Adauga comentarii!