Cum cresti abilitatile matematice la gradinita

Copiii invata mult mai usor sa numere si sa faca adunari decat invata sa recunoasca literele si sa citeasca. Si poti profita de faptul ca au inclinatii in aceasta directie pentru a le dezvolta modul de gandire matematica. Si asta ca un joc si nu ca o lectie plictisitoare in care trebuie sa retina lucruri:

Identificati numere

Cand mergeti pe strada veri intalni foarte multe numele – numarul de pe autobuz, numarul caselor, numere pe eticheta de pret etc. Puteti sa va distrati citindu-le.


Daca ii place sa deseneze

Daca copilului tau ii place sa deseneze atunci exista multe carti de colorat in care copiii trebuie sa traseze conturul desenului urmarind puncte numerotate.

Numerele sunt utile

Puteti sa il rugati pe copil sa formeze un numar de telefon sau sa il invitati sa va ajute cu facutul unei prajituri si sa masoare ingredientele.

Jucati-va jocuri

Majoritatea jocurilor pentru copiii mai mici, cum ar fi ‘Nu te supara, frate’, implica numere. Jucandu-va ii va fi mai usor sa le retina.

Cantati

Exista nenumarate cantecele care implica numere. Sunt distractive si fac totul mult mai usor de retinut.

Totul poate sa fie numarat

Ca sa se obisnuiasca sa lucreze cu numere puteti forma multimi – gramada de masini rosii vs gramada de masini albastre. Care este mai mare? Cate masini sunt in total?

Matematica nu inseamna numai numere

Si formele geometrice ar trebui sa va atraga atentia. De asemenea, sa observi secvente care se repeta. Puzzle-urile sunt foarte utile. La fel si blocurile de construit.

Photo by Mathyas Kurmann on Unsplash

Adauga comentarii!