Cand va intelege bebelusul ca ii spui „Nu”

Incepand cu varsta de 6-8 luni, cand bebelusul poate sa stea in fundulet si sa apuce lucrurile din jur, te trezesti ca spui din ce in ce mai des „Nu”. Asa ca este de la sine inteles ca te intrebi daca intelege sau nu ceea ce ii spui.

Sunt cateva lucruri pe care este bine sa le stii despre interdictii la aceasta varsta:


Intelege, dar nu urmeaza indicatiile

Cel mai probabil bebelusul intelege ca ai vrea sa nu faca un lucru sau altul, insa asta nu inseamna ca isi va schimba preocuparea de moment: va continua sa faca lucrul pe care il interzici. Ba poate chiar il va distra si mai tare sa continue.

Raspunsul potrivit

Este total neindicat sa tipi la bebelus sau sa il smucesti. Nu vei obtine nimic altceva decat sa il sperii.

Cea mai buna abordare este sa ii atragi atentia catre altceva si sa indepartezi obiectul nedorit. La aceasta varsta copiii uita imediat ce ii preocupa.

Daca spui prea des „Nu”

Foarte probabil, in scurt timp te vei trezi ca „Nu!” este cel mai utilizat cuvant in vocabularul tau. Daca ai ajuns in aceasta situatie, atunci inlocuieste cu alte cuvinte, unele care explica de ce nu are voie. De exemplu, daca intinde mana catre ceva fierbinte, spune „Arde!” sau si mai simplu „Au!”. Este bine sa dai explicatii de fiecare data, insa in cuvinte cat mai simple.

Siguranta

Cea mai importanta regula la aceasta varsta este sa previi. Exista masuri de siguranta atat acasa cat si pe strada de care trebuie sa mereu cont.

Masurile de siguranta pe care trebuie sa le iei in casa le poti afla de aici:

Masuri generale pentru siguranta in casa

Adauga comentarii!