Abilitati esentiale pentru maturitate

Ne concentram sa ii invatam pe copii tot felul de lucruri practice care, desigur, sunt importante, dar nu suficiente ca sa se descurce bine atunci cand va fi matur.

Mai exista si alte abilitati care te vor ajuta intreaga ta viata, indiferent de ce anume te-ai hotari sa faci. Ele se capata in timp, prin numeroase interactiuni si exemple din partea printilor.


Autocontrolul

Capacitatea de a te concentra pe ce este esential si a renunta in prezent la o mica placere pentru un castig mai mare viitor este esentiala.

Intelegerea celuilalt

Este vorba de ceva mai mult decat o acceptare, este vorba sa intelegi ce simte si ce gandeste altcineva. Asta se poate obtine prin lectura, discutii despre situatii si emotii.

Comunicarea

Este esential sa poti comunica ceea ce gandesti la fel cum este important sa ai abilitati sociale si sa formezi conexiuni cu diferite persoane.

Gandirea critica

Este esentiala mai ales acum, cand suntem bombardati cu atat de multa informatie care se pretinde a fi adevarat fara a fi cu adevarat. Din aceasta cauza trebuie sa fii capabil sa analizezi independent informatiile pe care le primesti.

Curajul de a incerca

Cu totii gasim a fi mai usor sa facem lucruri pe care le cunoastem deja, cu care ne-am obisnuit. Insa avem mult de castigat daca avem curajul sa incercam lucruri noi.

Photo by Ekaterina Kartushina on Unsplash

Adauga comentarii!