3 retete delicioase cu sfecla rosie pentru copiii cu varsta peste 1 an

Desi nu este un aliment preparat foarte des in bucataria romaneasca, sfecla rosie este un adevarat medicament natural. Bogata in acid folic, antioxidanti, vitaminele A, C, E, K, dar si in minerale precum fierul, cuprul, magneziul, zincul, iodul, calciul si potasiul, sfecla rosie intareste imunitatea organismului, ajuta la buna functionare a inimii, ficatului si rinichilor, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, regleaza tensiunea arteriala, reduce colesterolul, combate anemia, gripa si raceala.

Zaharurile care se gasesc in mod natural in sfecla rosie reechilibreaza nivelul glicemiei din sange, energizeaza organismul, combat oboseala si accelereaza tranzitul intestinal. Sfecla rosie este de mare ajutor in tratamentul constipatiei, fiind considerata un laxativ foarte eficient.


Pentru ca cei mici sunt foarte pretentiosi cu mancarea, iti recomandam 5 retete delicioase cu sfecla rosie pe care sa le prepari cat mai des:

1. Supa de sfecla rosie

Ingrediente:

  • 3 radacini de sfecla rosie curatate si tocate cuburi;
  • un cartof, curatat si tocat si el cuburi;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • 2 cani de supa de legume cu de toate;
  • un sfert de ceasca de iaurt.

Mod de preparare:

Pune sfecla, cartoful, morcovul si ceapa la fiert. Cand sunt aproape gata, amesteca-le cu supa de legume si lasa-le sa fiarba pana cand sunt moi. La sfarsit, amesteca toata compozitia cu blenderul cat sa se faca un piure fin. Serveste supa ornata cu iaurt.

2. Piure de naut cu sfecla rosie

Ingrediente:

  • o jumatate de cana de naut fiert bine;
  • o radacina de sfecla rosie curatata;
  • 2 linguri iaurt.

Mod de preparare:

Fierbe sfecla rosie, apoi amestec-o cu blenderul cu nautul si iaurtul.

3. Sfecla rosie cu orez si piept de pui

Ingrediente:

  • o cana de cuburi de sfecla rosie fiarta;
  • o cana de orez fiert;
  • o ceapa mica;
  • o jumatate de piept de pui fiert;
  • o jumatate de cana de supa de pui;
  • 2 galbenusuri de ou;
  • un sfert de cana de iaurt;
  • un praf de sare.

Mod de preparare:

Pune intr-o tigaie putin ulei si putina apa, adauga ceapa tocata fin si las-o sa se inmoaie.
Amesteca sfecla rosie cu ceapa, orezul si pieptul de pui tocat marunt. Pune-le intr-o tava mica.
Adauga peste ele iaurtul si galbenusurile de ou.
Baga tava la cuptor si las-o pentru 5 minute.

Citeste si:

3 idei de pranz bogat in fibre si proteine pentru bebelusii de 12-18 luni

Sursa foto: momjunction.com, tastyeatsathome.com.

 

Adauga comentarii!