Scutece de unica folosinta sau nu?

Toti bebelusii folosesc scutece si exista foarte multe optiuni la indemana parintilor. Cum sa il aleaga pe cel mai bun pentru ei?

Primul lucru pe care trebuie sa il alegi este daca vrei scutece de unica folosinta sau vrei scutece din panza, care se pot reutiliza. Exista argumente pro si contra pentru fiecare dintre aceste optiuni si le trecem in revista pentru a te ajuta sa te decizi.


Scutece de unica folosinta

Sunt, de departe, prima preferinta a parintilor. Pentru ca sunt atat de usor de utilizat. Se gasesc peste tot, oriunde te-ai afla, de la supermarketuri pana la farmacii.

Negativ:

  • Chiar daca nu pare mare, tinand cont de faptul ca ai nevoie de ele in jur de doi ani de zile, este una dintre cele mai serioase cheltuieli pentru un bebelus.
  • Impactul asupra mediului. Sa folosesti scutece de unica folosinta inseamna sa produci cantitati foarte mari de deseuri. Exista insa companii care incearca sa produca scutece eco, care au un impact negativ mai mic asupra mediului.

Scutece din material textil

Exista la dispozitie foarte multe tipuri de scutece din panza. Nici gand sa te gandesti ca trebuie sa te chinui asa cum faceau parintii nostri atunci cand erau nevoiti sa utilizeze un triunghi din panza.

Asta nu inseamna insa ca trebuie sa elimini din start triunghiurile din panza. Ele se curata si se usuca foarte usor. In plus, sunt versatile, nu conteaza cat de mare este bebelusul. Si, foarte important, sunt cea mai ieftina optiune existenta.

Scutecele moderne din panza sunt destul de scumpe. Insa, au marele avantaj ca nu se arnca, asa ca oricum iesi mai ieftin decat daca alegi scutece de unica folosinta.

Cum se spala scutecele refolosibile

Probabil ca aceasta este partea care ii ingrijoreaza cel mai mult pe parinti. Insa, odata ce intelegi cum se face iti dai seama ca nu este asa de dificil.

Primul pas este sa indepartezi materialele fecale aruncandu-le in vasul de toaleta. Apoi pui scutecul intr-un saculet special. Il lasi acolo pana cand se strang mai multe. Poti pune scutecele la spalat cand este necesar. Nu le spala impreuna cu alte haine. Atunci cand alegi temperatura de spalare verifica eticheta – in functie de material, afli daca le speli cu apa rece sau le poti spala si cu apa fierbinte fara a deteriora.

Adauga comentarii!