Cum se apara pielea bebelusilor de razele solare

Daca noi mai uitam sa ne dam cu crema de protectie solara si stam mult afara in timpul verii fara sa ne facem vreo grija, in cazul bebelusilor trebuie sa fim mult mai atenti. Lucruri pe care ar trebui sa le stim:

Cum se foloseste crema de protectie solara

Toate cremele ofera protectie, insa cele pentru copii acorda mai multa atentie pielii lor sensibile. Este o buna idee sa o testezi inainte de a o folosi pe o portiune mica.


Cumpara o crema cu factor de protectie peste 30. Crema se aplica cu 20 de minute inainte de a iesi afara si trebuie reaplicata la fiecare 2 ore.

Si adultii pot folosi crema de protectie a copiilor.

Crema nu este suficienta

La mijlocul zilei crema nu este suficienta. Ar trebui sa stati in interior. Daca alegeti insa sa iesiti afara, este bine sa stati la umbra, sa tineti bebelusul imbracat, sa ii acoperiti capul.

Este bine sa stiti ca vara trebuie sa folositi protectie chiar si atunci cand sunt nori. Nici statul la umbra nu protejeaza total.

Luati in considerare si posibilitatea de a pune copilului ochelari cu protectie solara. Dar verificati chiar sa ofere protectie, nu sa fie numai atragatori pentru copii.

La fel de importante sunt si palariile. Cautati unele cu boluri mari si moi, astfel incat fata si gatul sa nu fie expuse soarelui. Insistati sa fie purtate tot timpul cat sta copilul afara si purtati si voi.

Folositi caruciorul astfel incat acesta sa ofere umbra copilului, dar aveti grija sa permita circulatia aerului. La fel de importanta este protectia si in masina, asa ca folositi protectie pentru geamuri pe partea din spate.

Photo by Beth Macdonald on Unsplash

Adauga comentarii!