Cum poti tine raceala departe de voi

Rareori copiii trec de sezonul rece fara a raci, face parte din procesul de intarire a imunitatii. Cu toate astea nu lasa lucrurile la voia intamplarii, este important pentru starea voastra de bine sa ai copilul cat mai putin racit. Cum poti tine virusii departe?

Ai grija sa ai copilul bine hidratat. Asta ajuta organismul sa lupte cu virusii.


Nu lasa copilul sa bea sau sa manance dupa altcineva. Chiar daca este vorba despre frati. Mai ales daca unul dintre copii este deja racit.

Redu consumul de zahar. Prea mult zahar scade abilitatea corpului de a lupta cu bacteriile si cresc inflamatiile. Daca vrea ceva bun, atunci ofera-i o lingura de miere pe un biscuit. Mierea contine antioxidanti si, in unele cazuri, chiar este folosita in loc de antibiotic.

Suficient somn. Sistemul imunitar trebuie sa fie puternic. Iar suficient somn este o conditie de baza pentru un sistem imunitar care functioneaza cum trebuie.

Spalatul pe maini regulat este esential. Prin degete murdare care sunt duce la nas, gura si urechi se iau cei mai multi virusi. Trebuie neaparat sa ii inveti pe copii sa se spele de cate ori intra in casa, de cate ori vor sa manance ceva, de fiecare data dupa ce au fost la toaleta.

Vitamina C. Vitamina C este esentiala pentru sistemul imunitar si lupta cu virusii. Asa ca trebuie luata din alimentatie: ardei, citrice, broccoli, spanac.

In aer liber. Desi ai putea crede ca este mai singur sa il tii pe copil in casa ca sa nu se imbolnaveasca, nimic nu intareste sistemul imunitar mai bine decat joaca in aer liber. Asa ca nu lasa nicio zi sa treaca fara sa fi iesit afara.

Citeste si:

Prima raceala a bebelusului – cum o tratezi?

De cat somn au nevoie copiii intre 1 si 3 ani?

Adauga comentarii!