Acnea in cazul bebelusilor

Este destul de des intalnit ca bebelusii in primele luni de viata sa aiba acnee. Si unele mamici pot sa fie stresate din aceasta cauza, mai ales ca este extrem de cunoscuta ideea de piele perfecta precum a unui bebelus.

Acneea neonatala

Acneea neonatala poate sa apara dupa doua saptamani de viata. Fata bebelusilor se umple de pete rosii. Uneori pot sa fie si puncte negre sau albe si cosuri. Este mai frecvent intalnita in cazul baietilor si apare mai ales in lunile de vara, din cauza caldurii.


Cum se trateaza acneea neonatala
In principiu nu trebuie sa faci nimic daca bebelusul are acnee. Ea va trece de la sine, cand bebelusul va avea intre trei si sase luni. Este bine sa nu il dai cu creme si nici sa nu ii speli fata cu sapun. Sa ii tii pielea curata numai cu apa este suficient. Uneori este posibil ca ea sa fie inrautatita si de folosirea unor detergenti mult prea tari pentru rufe.

Acneea infantila

Acneea infantila apare de obicei dupa sase luni si poate sa tina pana la doi ani. Spre deosebire de acneea neonatala, este bine sa consultati un pediatru daca aceasta problema apare, intrucat exista riscul de a aparea unele cicatrici pe fata. Asa ca este bine sa folositi un tratament care v-a fost recomandat de catre un medic.

Oricum, in niciun caz nu iritati pielea si mai tare incercand sa stoarceti cosurile. Chiar daca auziti de fel de fel de solutii, gen uleiuri sau creme, nu incercati sa gasiti singuri un tratament si apelati la un medic dermatolog.

Photo by Oleg Sergeichik on Unsplash

Adauga comentarii!