Trucuri utile pentru a adormi bebelusul mai usor

Uneori este o greseala sa spunem ca ne petrecem cel mai mult timp hranind bebelusul. De fapt cel mai mult il petrecem incercand sa il adormim. Nu este intotdeauna la fel. Sunt foarte multi factori care influenteaza si, nu in ultimul rand, personalitatea copilului.

Asa ca, priviti sfaturile de mai jos prin prisma propriei situatii. Unele se pot aplica, altele nu.


Semnele de somn

Primul lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand vreti sa adormiti bebelusul, este ca aveti sanse de izbanda daca ii este somn. Este insa dificil sa iti dai seama cand ii este somn unui bebelus. Multi parinti confunda aceasta stare cu una de suparare sau pliciseala. Asa ca incearca sa ii distraga atentia stimulandu-l cu jucarii. Urmarea va fi, aproape sigur, o partida de plans.

Sunt cateva semne la care trebuie sa fiti atenti:

  • Miscari necontrolate
  • Tras de urechi
  • Grimase
  • Maraiala
  • Frecarea ochilor (cand incep sa mai creasca)

Cand vedeti unele din aceste lucruri puneti bebelusul la somn, inainte de a deveni prea obosit.

Rutina

Este bine sa aveti o rutina, bebelusul raspunde in general bine la ea. Insa in acelasi timp trebuie sa fiti si flexibili. Bebelusul trece prin schimbari foarte mari in primul an de viata – isi schimba alimentatia, ii cresc dintii, este posibil sa il doara stomacul sau sa aiba o iritatie de scutec, ca sa nu mai vorbim de schimbarile imense la nivel psihic. Asa ca nu este de mirare ca sunt momente in care nicio rutina nu pare sa functioneze.

In ce ar putea consta rutina

  • O baie
  • Miscari blande de masaj
  • Leganat
  • Cantat

Incearca, pe cat posibil, sa pui bebelusul la somn la aceeasi ora si seara si pentru somnul din timpul zilei. De asemenea este bine sa urmeze dupa aceeasi activitate – de ex somnul de dupa masa de pranz.

Nu incercati sa adormiti bebelusul intr-un mod care v-ar fi mult prea inconfortabil ca sa il faceti mereu, cum ar fi sa il plimbati cu masina. Ar fi mult prea stresant. Dar daca adoarme in timp ce suge sau in timp ce il leganati in brate nu va faceti prea mari probleme, mai ales cand vorbim de bebelusi mici.

Photo by Jenna Norman on Unsplash

Citeste si

Somnul bebelusului pana la 3 luni

Cand bebelusul nu mai vrea sa doarma – luna 4

Adauga comentarii!