Efectele muzicii asupra bebelusilor

S-a vorbit foarte mult despre efectele pe care muzica o are asupra bebelusilor. Exista chiar ideea ca bebelusul trebuie expus muzicii clasice inca inainte de nastere, daca vrem sa aiba un IQ mare. Multe dintre aceste opinii nu sunt insa in vreun fel si demonstrate stiintific.

Exista insa cateva lucruri care se pot observa cu usurinta


Muzica da o stare de bine.

Poti observa acest efect si asupra ta: daca asculti o melodie care iti place te simti mai bine. Poti fi mai vesela, mai calma sau mai relaxata in functie de ceea ce asculti. Probabil ceva similar simt si bebelusii, altfel nu ar adormi mai usor atunci cand asculta un cantec de leagan.

Exista chiar studii care au aratat ca muzica ii ajuta pe bebelusii prematuri sa castige mai mult in greutate si pe copiii mai mari sa se concentreze mai bine la scoala.

Ce fel de muzica ar trebui sa asculte bebelusii

In general, melodiile simple si armonioase sunt cele care le plac cel mai mult, dar puteti asculta impreuna orice fel de muzica iti place si tie. Nu este insa indicat sa ascultati muzica in care exista disonante mari, cum ar fi muzica rock.

De asemenea, in alegerea muzicii, poti tine cont de faptul ca exista melodii cu ritm mai vioi, mai potrivite pentru perioada de joaca si melodii care sunt perfecte sa te calmeze inainte de culcare. Nu obisnui insa bebelusul sa adoarma pe muzica, ar putea sa il deranjeze faptul ca nu mai aude nimic daca se trezeste intamplator si sa nu mai poata adormi la loc cu usurinta.

Canta bebelusului

Vocea ta are un efect calmant asupra bebelusului si ii place sa o auda. Asa ca obisnuieste-te sa ii canti melodii simple, fara sa te gandesti prea mult la cat de bine suna. Lui i se va parea oricum foarte frumos. Ii poti canta atunci cand adoarme, dar si cand va jucati impreuna, astfel incat sa va simtiti amandoi bine.

Adauga comentarii!