Cum se manifesta puseul de crestere in cazul bebelusilor

In primul an de viata bebelusii cresc vazand cu ochii. Uneori chiar iti dai seama de asta de la o zi la alta, mai ales in cazul puseurilor de crestere.
In astfel de perioade vei observa ca:

Vrea mai multa mancare

Daca, sa zicem, era alaptat de 8 ori pe zi, poate sa ceara sa fie alaptat mult mai des, chiar de 12 ori pe zi. Sau, daca se hraneste cu lapte praf, sa dea semne ca nu este satul dupa ce a terminat cantitatea obisnuita. Caz, in care, este bine sa ii pregatesti mai mult.


Fara rutina

Este si posibil ca intreaga rutina pe care a-ti construit-o in timp sa nu mai functioneze. Incearca sa nu te stresezi, sa iti pastrezi calmul si odihneste-te oricand poti. Este vorba numai de o perioada, dupa care lucrurile se vor imbunatati din nou. Un puseu de crestere dureaza in general numai cateva zile.

Multa agitatie

Este posibil ca pe perioada unui astfel de puseu de crestere bebelusul sa fie mai nervos decat de obicei si sa vrea in permanenta in brate. Iar daca nu ii faci pe plac sa planga foarte mult. Ba chiar si daca ii faci pe plac sa planga foarte mult. Partea buna este insa ca, adesea, puseul de crestere este insotit si de unul cognitiv, asa ca este posibil ca bebelusul sa invete ceva nou, cum ar fi sa se rostogoleasca sau sa stea in fundulet.

Mai mult somn

Ti se pare ca tu esti epuizata? Si totusi bebelusul depune cea mai mare munca. Asa ca iti dai seama cat de obosit este el! Nu este de mirare, prin urmare, ca este posibil sa doarma mai mult decat de obicei in aceasta perioada. Profita de asta ca sa iti incarci si tu bateriile.

Pe de alta parte insa, exista si cazul mai putin fericit in care s-ar putea sa observi ca nu mai doarme la fel de bine precum stiai. Incearca sa nu incarci atmosfera si mai mult prin stresul de a respecta un program. Ia lucrurile cum sunt pentru ca se vor regla de la sine in cateva zile.

Photo by Colin on Unsplash

Citeste si

Bebelusul de la 1 la 6 luni: ghid de dezvoltare in prima jumatate de an de viata

Activitati pentru dezvoltarea mentala a bebelusilor

Adauga comentarii!