Cum sa ajuti copilul daca s-a ingrasat prea tare

Asa cum nici adultii nu arata la fel, nici copiii nu sunt toti ca trecuti prin inel. Si, daca copilul tau este activ, nu ar trebui sa iti faci prea mari probleme pentru ca ti se pare mai plinut.

Pe de alta parte insa, daca observi ca s-a ingrasat prea tare, nu ar trebui sa lasi lucrurile asa fiindca exista foarte mici sanse ca sa isi schimbe obiceiurile alimentare proaste de la sine.


Copiii nu ar trebui supusi unei diete. De fapt nici adultii nu ar trebui sa tina o dieta daca vor sa slabeasca. Singurul raspuns valid este ca trebuie sa isi schimbe obiceiurile alimentare. Adica sa renunte la ceea ce te ingrasa cel mai tare.

O viata sedentara

La scoala copiii nu prea au nici unde si nici cand sa alerge. Iar ei trebuie sa faca miscare zilnic. Asa ca este important ce faceti dupa ce ajungeti acasa. Sta in continuare, fie ca este la birou ca sa invete, fie ca este la televizor? Atunci ar trebui sa va schimbati programul, ca familie.

Prea multe dulciuri, sucuri

Nimeni nu spune sa nu ii dai copilului o bucatica de ciocolata sau sa ii interzici sa bea sucuri la zilele de nastere, insa exista o mare diferenta intre asta si a manca / bea zilnic. Singura solutie aici este sa fii cat mai sincer – ii pui copilului o punga de bomboane in brate si nu iti pasa ca o mananca pe toata in 10 minute?

Prea putina mancare sanatoasa

Trebuie sa fii constient de faptul ca un om gras raraori crede despre sine ca mananca prea mult. Ba chiar este incredintat ca de multe ori moare de foame. Ceea ce nu este o minciuna. Nu mananca sanatos si atunci moare de foame, si se si ingrasa in acelasi timp.

Daca are probleme cu greutatea, nu trebuie sa il lasi pe copil sa sara peste niciuna dintre mesele principale. Trebuie sa manance supe, salate, fructe, o friptura slaba si cereale integrale. Sa nu accepti sa ia o gustare si inca o gustare si inca o gustare la fiecare jumatate de ora. Mai ales ca toate aceste gustari au adesea prea multe grasimi, prea multa sare sau prea mult zahar, iar capacitatea lor de a-ti tine de foame tinde spre 0.

Nu lasa mancare nesanatoasa la dispozitie

Daca ai in permanenta 20 de inghetate in congelator sau daca sunt mereu la indemana biscuti si chips-uri, copilul va apuca rapid una dintre ele si va pleca la ceea ce-l intereseaza. Din aceasta cauza nu numai obiceiurile copilului trebuiesc modificate, ci ale intregii familii, pentru a obtine rezultate.

Sursa foto: yummymummyclub.ca

Citeste si

Reteta: Tarta cu iaurt, fara coacere

Alimente nerecomandate copiilor

Adauga comentarii!