Yoga in sarcina: 7 pozitii care te mentin in forma

Sa fii gravida nu presupune sa renunti la rutina ta zilnica de exercitii fizice. De altfel, beneficiile exercitiilor fizice din timpul sarcinii sunt nenumarate, de aceea trebuie sa ai grija sa te mentii activa in toate trimestrele de sarcina.

Nu toate tipurile de exercitii sunt permise in perioada sarcinii, cele care prezinta un risc crescut de accidentare ar trebui complet evitate.


Sa faci yoga in perioada sarcinii te poate ajuta sa te relaxezi, dar si sa te energizezi dupa o zi obositoare. Mai multe studii au aratat ca gravidele care fac in mod regulat yoga au un travaliu mai putin dureros si reusesc sa isi controleze mult mai bine respiratia in timpul nasterii. Yoga este, de asemenea, o buna metoda pentru eliminarea stresului si atenuarea durerilor de spate.

Care sunt lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere inainte sa te apuci de yoga?

1. Cere aprobarea medicului tau si urmeaza programul recomandat de el.

2. Evita sa faci prea multe exercitii de tip stretching.

3. Tine mereu o sticla de apa langa tine cand faci exercitii pentru a evita deshidratarea.

4. Evita pozitiile de yoga prea grele, care presupun contorsionari complicate.

5. Daca mergi la sala, spune-i antrenorului tau ca esti insarcinata si cere-i recomandari de exercitii.

6. Invata sa te concentrezi asupra inspiratiei si expiratiei. Inspira aerul astfel incat sa patrunda cat mai bine pana in plamani, apoi da-l afara incet, relaxandu-ti tot corpul.

7. Daca o anumita pozitie iti creeaza disconfort, renunta sa o mai practici.

Care sunt cele mai bune pozitii de yoga pentru femeile insarcinate?

1. Pozitia Porumbelul

O pozitie relaxanta de yoga pe care o poti incerca in perioada sarcinii este cea a porumbelului, o pozitie foarte buna pentru ameliorarea durerilor de spate. Ca sa fie mai comoda, foloseste o perna. Mentine aceasta pozitie timp de 5-7 respiratii, apoi schimba partea.

2. Pozitia Copacul

Pozitia Copacul te provoaca sa iti mentii echilibrul, mai ales in ultimul trimestru de sarcina cand burtica iti afecteaza flexibilitatea. Aceasta pozitie este foarte buna pentru musculatura picioarelor si este recomandata in toate trimestrele de sarcina.

3. Pozitia Lotusul

Pozitia lotus este cea mai cunoscuta din yoga. Aceasta pozitie te ajuta sa te concentrezi mai bine asupra inspiratiei si expiratiei si, mai ales, sa te relaxezi. Inspira aerul astfel incat sa patrunda cat mai bine pana in plamani, apoi da-l afara incet, relaxandu-ti tot corpul.

4. Pozitia Muntele

O pozitie clasica in yoga este pozitia muntele. Ea este recomandata in toate trimestrele de sarcina pentru ameliorarea durerilor de spate, imbunatatirea echilibrului si a posturii corporale, dar si pentru intarirea musculaturii din intregul organism.

5. Pozitia Razboinicul

Pentru pozitia razboinicul trebuie doar sa stai cu bratele intinse, paralele cu solul, cu un picior flexat si celalalt intins. Ai grija ca talpa piciorului la piciorul flexat sa fie orientata in fata, iar cealalta sa fie usor intoarsa catre interior.

6. Pozitia Triunghiul

O pozitie usoara pe care o poti incerca in toate trimestrele de sarcina este pozitia triunghiul. Aceasta pozitie este excelenta pentru relaxare, intindere si energizare.

7. Pozitia Podul

O pozitie recomandata pentru ameliorarea spatelui este pozitia podul. De asemenea, ea ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, accelereaza tranzitul intestinal si elimina stresul din organism. Stai in aceasta pozitie pentru 5-10 respiratii, apoi lasa-te usor pe sol.

Citeste si:

Sportul si sarcina: 5 exercitii pentru brate subtiri si tonifiate

12 lucruri interzise in perioada sarcinii

Ce trebuie sa stii despre nasterea prematura spontana

7 moduri in care sedentarismul te afecteaza in perioada sarcinii

Sursa foto: huffingtonpost.com, livestrong.com, babycenter.co.uk, momjunction.com, pinterest.com.

 

Adauga comentarii!