Munca si sarcina sunt compatibile?

Daca nu faci o munca periculoasa, atunci poti continua sa lucrezi chiar pana la data apropiata de nastere. Desi, este bine de stiut ca legal ai si optiunea de a-ti lua concediu prenatal pentru ca ai nevoie de odihna si sunt si foarte multe lucruri de rezolvat acasa.

Cum este sa lucrezi cand esti insarcinata?

In primul rand este bine sa stii ca probabil ca nu vei fi la fel de eficienta cum te stiai. De vina poate sa fie oboseala, insa nu numai ea. Este posibil sa observi ca nu te mai poti concentra, ca uiti lucruri sau ca pur si simplu mintea pare sa nu iti mai functioneze la fel de bine in rezolvarea problemelor.


Cea mai buna perioada pentru a lucra in timpul sarcinii este semestrul doi, cand simti ca ai mai multa energie.

Cand sa anunti sarcina

Este posibil sa nu iti doresti sa o anunti imediat ce ai aflat de ea. Este normal sa iti doresti sa ramana ceva privat macar pana cand te lamuresti si tu in legatura cu toate schimbarile pe care le implica. Oricum, chiar daca inca nu se observa sarcina, tine cont de faptul ca este posibil sa ai unele reactii mai ciudate – de la faptul ca iti vine sa vomiti pana la faptul ca plangi mai usor decat ai fi crezut vreodata ca este posibil.

Discuta cu colegele de serviciu care au trecut printr-o sarcina despre cum au facut ele fata sarcinii si lucrului. Daca ai nevoie de unele modificari ale programului de lucru astfel incat sa poti continua sa lucrezi nu te sfii sa le ceri.

Cum sa te simti mai confortabil cand lucrezi

Ia pauze. Si foloseste-le pentru a te plimba, ca sa pui sangele in miscare. Altfel este posibil sa ti se unfle picioarele si sa te doara incheieturile. Cel putin la doua ore trebuie sa te ridici de pe scaun.

Imbraca-te confortabil. Nu purta pantofi cu toc si nici haine stramte. Mai bine sa iti cumperi lucruri noi, care sa se potriveasca cu noua silueta decat sa te chinui sa incapi in hainele vechi.

Mananca regulat, ca sa nu ti se faca rau. Si tine mereu la indemana un pahar plin cu apa.

In general, in sarcina nu este momentul sa cauti glorie. Accepta ajutorul atunci cand ti se ofera, nu sta peste program, ia-ti zile libere daca vezi ca nu te simti bine, nu te arunca in situatii aducatoare de stres.

Photo by freestocks.org on Unsplash

Citeste si

9 remedii pentru mainile si picioarele umflate in timpul sarcinii

Cum te asiguri ca vei avea bani sa cresti copilul

Adauga comentarii!