Daca esti un viitor tata

De cele mai multe ori barbatul devine constient ca este parinte de abia in momentul in care bebelusul s-a nascut, cand poate sa aiba o conexiune cu el. Nu este nimic de mirare aici, intrucat printr-un proces similar trec si multe dintre femeile care devin mame pentru prima oara.

Cu toate acestea, dorinta de implicare apare mult mai devreme. Doar ca nu este foarte clar ce anume trebuie sa faci. Asa ca vom da cateva exemple:


Fii prezent

Sunt foarte lucruri pe care trebuie sa le faci atunci cand vei deveni parinte si barbatii pot participa la toate – pot fi de fata la vizitele la doctor, pot participa la cumparaturi, pot sa aranjeze casa pentru a primi bebelusul.

Invata

Este bine ca si tatal sa participe la cursurile pentru ingrijirea bebelusului. De fapt, este chiar obligatoriu, daca vor sa isi ia concediu si sa ajute mama dupa nastere. Dar si inainte de asta pot citi despre procesul de dezvoltare a bebelusului si despre schimbarile prin care trece mama.

Schimba unele aspecte ale stilului de viata

Mama trebuie sa aiba mult mai multa grija de sanatatea sa – sa fie atenta ce anume mananca, sa se odihneasca, sa nu bea sau sa fumeze. Si tatal isi poate arata suportul adoptand aceleasi reguli de conduita.

Bucura-te de ceea ce se intampla

Este o perioada cu totul speciala a vietii tale si merita sa o tratezi ca atare. Poti face fotografii care urmaresc dezvoltarea burticii, poti sa planuiesti o vacanta in doi, poti sa vorbesti cu bebelusul, sa ii pui muzica, sa te bucuri cand se misca.

Discuta

Tu si mama aveti nenumarate schimbari prin care treceti. Iar cel mai bun mod de a o face este impreuna, discutand despre tot ce se intampla, planificand, facand lucruri impreuna. Cu siguranta iti doresti ca bebelusul sa creasca intr-o atmosfera armonioasa si acesta este modul de a o obtine.

Photo by Mon Petit Chou Photography on Unsplash

Citeste si

Temeri ale viitorilor tatici

Solutia pentru principalul motiv de cearta in sarcina

Adauga comentarii!