Cum sa reduci oboseala in sarcina

Sa te simti obosita in sarcina este cat se poate de normal. Chiar daca ti se pare ca nu faci nimic deosebit, de fapt corpul tau lucreaza din greu pentru dezvoltarea bebelusului.

Insa nu este numai asta. Se adauga starile de greata, schimbarile emotionale, lucrurile noi pe care le ai de facut peste cele vechi care iti incarcau deja programul, faptul ca nu mai dormi bine noaptea.


Oboseala se simte cel mai tare in primul trimestru de sarcina, in al doilea avand din nou ceva mai multa energie. Ultimul trimestru este iar complicat, intrucat schimbarile corporale iti ingreuneaza mult somnul.

Ce poti face pentru a reduce oboseala:

Mai putine obligatii sociale

Ai nevoie de mai multa odihna si primele pe care le-ai putea sacrifica in acest scop sunt obligatiile sociale. Nu este nimic in neregula daca in loc sa iesi seara din casa pur si simplu te decizi sa te culci mai devreme.

Mai multe zile libere

Daca simti ca nu mai poti atunci, din cand in cand, mai ia zile libere. Pe care sa le folosesti ca sa te relaxezi, nu ca sa rezolvi zeci de sarcini.

Perioade scurte de somn

Uneori un scurt somn iti poate da energia care iti lipseste. Este in regula daca atipesti cateva minute chiar daca nu era in program.

Dieta

Si dieta are un impact asupra oboselii. Este necesar sa tai cafeaua si alcoolul, dar sa bei in schimb multa apa. Mananca putin, cat mai variat si in mai multe momente ale zilei. Evita alimentele procesate, grase, prajite etc, care pun dificultati corpului. Nu manca chiar inainte de culcare.

Oricate masuri ai lua insa, oboseala face parte din sarcina. Chiar sunt femei care isi dau seama ca sunt insarcinate pentru ca se simt foarte obosite. Impaca-te cu noua situatie, vor trece cativa ani pana cand nu te vei mai simti obosita.

Photo by Stacey Gabrielle Koenitz Rozells on Unsplash

Adauga comentarii!