Ce trebuie sa faci dupa ce afli ca esti insarcinata

Chiar daca este o veste pe care o asteptai de multa vreme, nimic nu te poate pregati pentru amalgamul de sentimente pe care il simti atunci cand afli ca esti insarcinata. Sunt atat de multe lucruri de procesat incat aproape ca ajungi intr-un fel de paralizie.

Cu sentimentele nu avem cum sa te ajutam. Insa putem combate paralizia printr-o lista de lucruri pe care le ai de facut.


Gaseste un doctor

Gaseste un doctor pentru monitorizarea sarcinii si mergi la un control. Cu cat mai repede cu atat mai bine, intrucat el iti va da sfaturi utile pentru o sarcina sanatoasa.

Renunta la lucrurile periculoase

Renunta la tigari, daca fumezi. Nu mai bea alcool. Ai grija sa te odihnesti si sa nu te expui la riscuri. Inclusiv, unele alimente banale nu sunt recomandate, cum ar fi maioneza.

Citeste legislatia

Daca pana acum aspectele legale nu prea te-au interesat, este momentul sa te informezi. Este bine sa stii cand poti sa iti concediu si la ce indemnizatie ai dreptul.

Banii

Si pentru ca tot am ajuns cu discutia in acest punct ar fi bine sa iti analizezi cum stai din punct de vedere financiar. Atat sarcina cat si cresterea unui copil presupun un efort financiar semnificativ si este bine sa fii pregatit.

Citeste despre sarcina

Daca nu ai avut o prietena care sa fie insarcinata, atunci probabil nu stii mai nimic nici despre cresterea copiilor si nici despre sarcina. Este momentul sa te pui la punct cu informatiile.

Planifica

Sunt foarte multe lucruri de rezolvat in sarcina – de la problema gasirii numelui pana la gasirea unui patut. Nu trebuie sa le rezolvi pe toate in prima saptamana de sarcina, insa nu strica sa stabilesti unele termene, mai ales dupa ce afli data probabila a nasterii.

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Citeste si

Strategii pentru a trece cu bine peste primul trimestru de sarcina

Ce schimbari fizice apar in primul trimestru de sarcina

Adauga comentarii!