Sexul in timpul sarcinii: ce trebuie sa stii si la ce sa te astepti?

Relatia cu partenerul tau se va schimba destul de mult in timpul sarcinii, atat din punct de vedere emotional, cat si sexual. Aceste schimbari vor continua si dupa nastere, cand noua situatie familiala te va lua complet prin surprindere si vei face eforturi sa gestionezi toate problemele noi care apar. Daca in timpul sarcinii viata ta sexuala inca mai seamana cu cea de dinainte de sarcina, dupa nastere, o buna perioada, te vei simti atat de obosita, incat singura ta dorinta devine aceea de a gasi un moment de liniste in care sa te odihnesti.

Ce trebuie sa stii despre sexul din timpul sarcinii?


Pana in luna a 6-a de sarcina, relatiile sexuale nu ar trebui sa fie o problema, mai ales ca burtica inca are niste dimensiuni rezonabile care iti permit sa fii cat de cat flexibila. Dupa luna a 6-a, cand burtica se mareste, pozitia sexuala cea mai comoda devine cea in care stai intinsa pe o parte. Desi se pot inventa tot felul de pozitii comode pentru sex si in trimestrul 3 de sarcina, vei constata ca parca nu mai ai acelasi chef, mai ales cand observi ca te ingrasi pe zi ce trece, iar corpul tau se transforma vazand cu ochii.

Potrivit medicilor, sexul din timpul sarcinii este benefic atat pentru tine, cat si pentru bebelus. Pe bebelus il ajuta sa adoarma, iar pe tine te ajuta sa arzi calorii, sa te relaxezi si sa dormi mai bine. Un alt aspect deloc de neglijat al activitatilor sexuale din timpul sarcinii este acela ca ele iti imbunatatesc relatia cu partenerul de viata.

Este sigur sa faci sex in trimestrul 3 de sarcina?

Daca sarcina ta este una fara probleme, atunci poti sa faci sex pana cand vine momentul nasterii. Practicat in saptamanile 40-41, sexul ajuta la ruperea apei si la declansarea travaliului. Asadar, daca ti se pare ca sarcina ta este intarziata si vrei sa nasti mai repede, incearca sa faci cat mai mult sex, s-ar putea sa obtii rezultatele dorite si sa intri in travaliu.

Bebelusul este afectat in vreun fel de sexul din timpul sarcinii?

Aceasta este o intrebare pe care si-o pun multe femei, mai ales cand sarcina inainteaza in varsta si bebelusul se misca foarte mult. Raspunsul este destul de simplu: bebelusul este atat de bine protejat de sacul amniotic si de muschii care sustin uterul, incat nu exista niciun risc pentru el.

Pot declansa activitatile sexuale nasterea prematura?

Daca medicul tau nu ti-a interzis acest lucru, atunci nu trebuie sa iti faci griji. Orgasmul creeaza foarte mici contractii uterine care nu sunt daunatoare pentru bebelus. Motivele pentru care nasterile premature se declanseaza sunt cu totul altele, in niciun caz activitatile sexuale.

Este sexul la fel de placut in timpul sarcinii?

Pentru unele femei, sexul atinge placeri nebanuite in perioada sarcinii, insa pentru altele, libidoul este atat de scazut incat nu mai au niciun entuziasm cand vine vorba de sex. Deoarece circulatia sangelui este accelerata in zona pelviana, placerea sexuala este si ea mai mare. Insa, asa cum am mentionat, nu pentru toate femeile este la fel.

Sexul in prima perioada a sarcinii este destul de diferit fata de cel din a doua. In prima perioada iti vei simtii sanii sensibili la atingere, lucru care s-ar putea sa te deranjeze si sa eviti contactele sexuale cu partenerul, iar in a doua, va fi o provocare sa gasesti o pozitie comoda pentru sex.

Simptomele neplacute ale sarcinii (oboseala, flatulenta, constipatia, hemoroizii, durerile de spate, ingrasarea, greturile, schimbarile bruste de dispozitie) te vor face de multe ori sa amani activitatile sexuale si sa astepti un moment in care sa ai o dispozitie mai buna.

Citeste si:

Cele mai neplacute simptome din perioada sarcinii despre care nu-ti vine sa povestesti

 

Adauga comentarii!