Ingrijirea dintilor pe perioada sarcinii

Cand esti gravida intervin foarte multe modificari la nivelul cospului si asta necesita o atentie sporita. Se poate intampla si ca dintii si gingiile sa aiba probleme. Afla mai jos cum sa le ingrijesti.

Daca iti este greata in timp ce te speli pe dinti

Exista cazuri in care nici nu mai iti vine sa te speli pe dinti din cauza senzatiilor de greata. Desigur, aceasta nu este o solutie. Poti reduce starea de rau prin urmatoarele:


  • Sa schimbi pasta de dinti sau sa te speli fara ea.
  • Sa iti iei o periuta mai mica sau mai moale.
  • Sa schimbi momentul zilei cand te speli pe dinti, sa nu fie chiar dimineata cand suferi de greturi matinale.

Placa si durerile gingivale

Schimbarile hormonale fac sa se formeze mai multa placa dentara care, in cele din urma, ataca gingiile. In astfel de cazuri este foarte important sa faci o vizita la un cabinet stomatologic.

Erodarea dintilor

In cazul in care suferiti de greturi in mod constant, dintii se pot eroda datorita acizilor care urca din stomac. Ce poti face?

  • Clateste-ti gura cu apa cu fluor dupa ce ai avut reflux
  • Mesteca guma de dinti fara zahar pentru a stimula saliva care va spala dintii

Gustarile

Pentru a reduce cat mai mult problemele legate de greata este util daca iei gustari pe tot parcursul zilei. Insa nu dulciuri sau sucuri. Cele mai indicate sunt biscuitii uscati.

Incearca sa eviti, pe tot parcursul zilei, alimente care contin acid, cum ar fi citricele. Da, chiar si lamaia, care este atat de indicata in caz de greata. Daca vrei ceva care sa aline greata, un efect similar il are si apa carbogazoaza. In plus, ea echilibreaza si ph-ul din gura.

Citeste si

5 remedii naturale pentru greturile din timpul sarcinii

5 idei de gustari sanatoase care potolesc foamea din timpul sarcinii

Adauga comentarii!