Cele mai indicate tipuri de exercitii pe parcursul sarcinii

Cand esti insarcinata te misti mult mai greu, este adevarat. Si trebuie sa te feresti de riscuri. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa te asezi pe o canapea si sa nu te mai ridici de acolo decat peste 9 luni. Exista anumite tipuri de exercitii care sunt recomandate pentru aceasta perioada.

  1. Plimbarile

Este cel mai la indemana sa te plimbi. Ar trebui sa o faci minim 30 de minute in fiecare zi. Acesta ar putea fi inceputul pentru o sarcina mai activa, chiar daca inainte nu ai fost o persoana prea sportiva.


  1. Yoga

Exista anumite pozitii care nu sunt recomandate, in general cele in care ti se cere sa stai pe spate, insa exista multe altele care te ajuta in timpul sarcinii. Cel mai bine ar fi sa mergi la cursuri de yoga special concepute pentru femeile insarcinate.

  1. Inotul

Atunci cand inoti iti folosesti toti muschii corpului fara a pune presiune pe incheieturi, ceea ce este foarte bine in sarcina.

  1. Mersul cu bicicleta

Daca iti este frica sa te urci pe o bicibleta normala poti folosi o bicicleta pentru exercitii. Acum exista in multe spatii publice. Iti vei intari muschii picioarelor si iti vei imbunatati circulatia.

  1. Streching

Nimic nu te face sa te simti mai bine decat o sesiune de stretching, mai ales in perioada sarcinii, cand iti este dificil in general sa te misti. Muschii vor deveni mai flexibili si te vei putea relaxa. La fel ca in cazul yoga, exista anumite pozitii recomandate.

Sursa foto: netdoctor.co.uk

Citeste si

6 exercitii usoare pe care le poti face in toate trimestrele de sarcina

Sportul si sarcina: 5 exercitii pentru brate subtiri si tonifiate

Adauga comentarii!