Celulita in sarcina: cauze si remedii

Sarcina este o perioada de provocari atat din punct de vedere fizic cat si psihic. Pentru orice femeie este destul de uimitor felul in care se transforma pe zi ce trece, insa nu toate transformarile din sarcina sunt neaparat placute. Una dintre provocarile pe care trebuie sa le depaseasca femeia insarcinata este ingrasarea cu toate efectele ei deloc estetice: vergeturile si celulita. Ca si la vergeturi, celulita apare doar la unele gravide si nu este o conditie obligatorie a sarcinii.

Celulita, acel aspect de coaja de portocala a pielii, apare cel mai des in zona picioarelor (pe coapse, solduri, fund), insa ea se poate instala si in zona bratelor si a burtii.


Care sunt cauzele?

1. Factorii genetici au un cuvant important de spus in aparitia celulitei in perioada sarcinii. Daca mama ta a facut celulita, atunci sa te astepti ca si tu sa faci.

2. Lipsa exercitiilor fizice, consumul de grasimi si alimente cu amidon (paste fainoase, paine, pateuri, prajiturele, cartofi, s.a.) si statul multe ore in aceeasi pozitie atrag dupa sine aparitia celulitei.

3. Schimbarile hormonale, ingrasarea, scaderea elasticitatii pielii, consumul redus de apa, problemele cu circulatia sangelui si retentia de apa pot fi si ele factori favorizanti pentru instalarea celulitei.

Cum tratezi celulita in timpul sarcinii?

Ai grija sa faci exercitii in fiecare zi

Daca medicul tau nu iti interzice exercitiile fizice, incearca sa iti faci un program de miscare in fiecare zi. Plimbarile, inotul, exercitiile yoga si Pilates ajuta corpul sa se mentina tonifiat si sanatos pe toata perioada sarcinii.

Consuma multe fructe si legume

Fructele si legumele sunt esentiale pentru eliminarea toxinelor din organism, toxine care favorizeaza acumularea de mici depozite inestetice de grasime sub piele. Printre cele mai sanatoase alimente care imbunatatesc circulatia sangelui si ajuta organismul sa se detoxifieze sunt verdeturile (salata verde, spanacul, rucola, patrunjelul, ceapa verde).

Tine-ti greutatea sub control

Daca nu mananci pentru doi in timpul sarcinii si ai grija sa consumi numai alimente naturale, nu are rost sa iti faci griji in ceea ce priveste ingrasarea. Adauga la meniul tau zilnic 300-400 de calorii si este suficient pentru bebelus.

Citeste si Cat este normal sa te ingrasi in perioada sarcinii.

Bea multa apa

Apa ajuta organismul sa se curete in permanenta de toxine, trateaza retentia de apa, imbunatateste digestia si mentine sanatatea pielii. Daca nu iti place sa bei apa, adauga in ea cateva feliute de lamaie sau portocala, putin ghimbir, fructe de padure, felii de castravete, ananas.

Consuma grasimi sanatoase

Pestele, fructul de avocado, uleiul de masline, nucile si semintele sunt alimente care contin grasimi sanatoase (omega-3 si omega-6), esentiale pentru sanatatea pielii. Evita carnea procesata, lactatele prea grase, maioneza, margarina si alte asemenea alimente care favorizeaza ingrasarea.

Foloseste uleiuri naturale pentru pielea ta

Untul de cocos, uleiul de migdale, untul de shea, uleiul de masline si untul de cacao sunt produse eficiente si sigure pentru perioada sarcinii. Ele imbunatatesc elasticitatea pielii si o mentin mereu hidratata. Ai grija sa eviti tratamentele si cremele anti-celulitice care nu sunt permise in sarcina.

Mergi la masaj

Masajul in perioada sarcinii ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, la eliminarea toxinelor din organism si, implicit, la reducerea aspectului celulitic al pielii. De asemenea, masajul este foarte eficient in tratamentul retentiei de apa. Ai grija sa alegi un masaj recomandat pentru gravide, realizat de persoane care au pregatire in acest domeniu.

Citeste si:

10 produse de frumusete pe care le poti folosi in timpul sarcinii

Sursa foto: beautyhealthtips.in

 

Adauga comentarii!