Cele mai neplacute simptome din perioada sarcinii despre care nu-ti vine sa povestesti

Sarcina este o perioada de transformari nu numai la nivel fizic, ci si psihic, insa, pana nu treci prin aceasta perioada nu o sa intelegi pe deplin cat de intense sunt aceste transformari. Sarcina nu inseamna numai ingrasare, greturi in primul trimestru si pofte pentru tot felul de combinatii alimentare ciudate, ci si simptome despre care nu prea iti vine sa discuti cu multa lume, nici macar cu partenerul tau de viata.

Care sunt cele mai neplacute simptome din timpul sarcinii despre care e mai greu sa discuti cu altii?


1. Flatulenta in exces

Din cauza schimbarilor hormonale, femeile insarcinate au tot felul de probleme gastrointestinale. Una dintre acestea este flatulenta in exces, o problema pentru care nu prea ai ce sa faci, doar sa o ameliorezi cu ceai de ghimbir si cu diverse schimbari in dieta. De asemenea, pentru a reduce gazele intestinale este important sa faci miscare si exercitii usoare cat mai des.

2. Incontinenta urinara

Ultimul trimestru de sarcina este cel mai dificil din multe puncte de vedere. Nu te mai poti misca prea mult, noaptea parca nu iti mai gasesti pozitia de somn, iar alimentele parca si-au pierdut toate gustul pe care il stiai. Pe langa aceste lucruri, te poti trezi si cu mici scapari de urina cand ti-e lumea mai draga, deoarece uterul a crescut foarte mult si apasa pe vezica. Incontinenta urinara dispare dupa nastere, insa nu e deloc placuta. Ca sa o eviti, obisnuieste-te sa mergi mai des la baie.

3. Constipatia

Printre cele mai neplacute simptome din perioada sarcinii se numara si constipatia, o afectiune provocata de vitaminele prenatale si nivelul ridicat de progesteron din organism. Ca sa o ameliorezi trebuie sa ai grija la ce mananci si sa faci cat mai multa miscare. Evita consumul mare de carbohidrati rafinati (produse de patiserie, paste si covrigi) si alimente prea uscate.

4. Hemoroizii

Constipatia cu care te confrunti deseori in timpul sarcinii poate duce la aparitia hemoroizilor, o afectiune foarte intalnita la femeile gravide. Pentru a evita aparitia hemoroizilor trebuie in primul rand sa te feresti de constipatie, adica sa faci miscare, sa bei lichide si sa mananci alimente bogate in fibre. Desi in multe cazuri, hemoroizii dispar odata cu nasterea, multe femei care au nascut natural se plang ca au ramas cu aceasta problema si dupa ce au nascut, deoarece ei s-au inflamat in timpul travaliului. Hemoroizii pot fi ameliorati cu bai caldute si creme anti-inflamatoare.

5. Scurgerile vaginale

Scurgerile vaginale din timpul sarcinii poarta denumirea de leucoree si devin mai dense odata ce sarcina avanseaza. Aceste scurgeri nu au un miros neplacut, ele sunt deranjante prin simplul fapt ca sunt abundente. In ultima parte a trimestrului trei de sarcina aceste scurgeri indica si faptul ca se apropie data nasterii, motiv pentru care sunt si mai abundente. Pentru a evita disconfortul, se recomanda absorbantele subtiri.

Citeste si 7 simptome din perioada sarcinii pe care sa nu le ignori.

 

Adauga comentarii!