Ce bauturi sunt recomandate in timpul sarcinii?

Hidratarea este foarte importanta, mai ales in timpul sarcinii, cand bebelusul are nevoie de multe lichide pentru a se dezvolta sanatos si armonios. Indiferent daca iti este sete sau nu, trebuie sa ai grija sa bei cateva pahare de apa pe zi, sa consumi supe, limonade si, in general, bauturi naturale, necarbogazoase, fara coloranti si chimicale.

Care sunt cele mai sanatoase bauturi pe care sa le consumi in perioada sarcinii?


1. Apa

Apa ajuta organismul sa se curete in permanenta de toxine, trateaza retentia de apa si este cea mai sanatoasa bautura pe care o poti consuma. Daca nu iti place sa bei apa, adauga in ea cateva feliute de lamaie sau portocala, putin ghimbir, fructe de padure, felii de castravete, ananas. Daca nu consumi si altfel de lichide, 6-8 pahare de apa pe zi sunt suficiente. Ai grija, prea multa apa nu este sanatoasa, deoarece elimina toti electrolitii din organism. In general, consumul de apa recomandat se situeaza intre 6 si 12 pahare zilnic, in functie de anotimp si activitatile tale zilnice.

2. Limonade

Limonadele contin multa vitamina C, te apara de raceala si gripa, iti alcalinizeaza organismul, iti imbunatatesc imunitatea, te energizeaza, trateaza constipatia, scad riscul de infectii de tract urinar, alunga senzatia de greata, amelioreaza edemele si iti detoxifiaza organismul. Adauga in limonade tot felul de fructe (capsuni, rodie, portocale, zmeura, pepene rosu) si le vei transforma in cele mai delicioase bauturi.

3. Smoothie-uri

Iti place sa faci tot felul de combinatii de verdeturi cu fructe si seminte? Smoothie-urile, pe langa faptul ca hidrateaza organismul, contin foarte multe vitamine si minerale. Ele pot inlocui chiar si o masa a zilei sau pot fi preparate pe post de gustari. Cele mai sanatoase ingrediente pe care sa le adaugi in smoothie-uri sunt: fructul de avocado, spanacul, patrunjelul, migdalele, lamaile, portocalele, bananele, merele, semintele de in sau de chia, nucile caju, fructele de padure, curmalele, piersicile, caisele, morcovii, ghimbirul, fructul de mango.

Citeste si 3 smoothie-uri pe care sa le consumi cat mai des in perioada sarcinii.

4. Lapte si iaurt

Laptele si iaurtul sunt importante pentru ca iti ofera doza zilnica necesara de calciu, mentinandu-ti in acest fel oasele puternice. Pentru un gust mai bun, consuma aceste alimente in combinatie cu fructele. De asemenea, iaurtul merge foarte bine cu cereale integrale, seminte si miere. Ai grija sa consumi numai lapte pasteurizat si sa citesti cu atentie etichetele produselor pe care le cumperi.

5. Apa de cocos

Deoarece are un gust foarte discret, apa de cocos este pe gustul oricarei femei insarcinate. Bogata in nutrienti si electroliti, ea previne deshidratarea si, de asemenea, ajuta corpul sa isi revina rapid dupa un episod de deshidratare, imbunatateste sanatatea rinichilor, calmeaza refluxul gastric si previne constipatia. Deloc de neglijat este si faptul ca, datorita continutului de magneziu si potasiu, ea energizeaza organismul si combate senzatia de oboseala.

Ce bauturi sa eviti?

Orice femeie insarcinata ar trebui sa se abtina de la bauturile cu cofeina (cafea, pepsi, cola, bauturi energizante, ceai negru si ceai verde), sa evite laptele nepasteurizat, bauturile care contin alcool, bauturile foarte fierbinti, diverse tipuri de ceaiuri din plante medicinale.

Citeste si:

Ceaiuri permise si interzise in perioada sarcinii

 

Adauga comentarii!