20 de lucruri pe care trebuie sa le stii despre miscarile bebelusului in burtica ta

In general, miscarile bebelusului pot fi simtite incepand cu luna a 5-a de sarcina, insa multe gravide le pot percepe chiar mai devreme. Ceea ce este important de stiut este ca nu toti bebelusii sunt la fel de activi in burtica, motiv pentru care viitoarele mamici nu ar trebui sa se ingrijoreze daca nu simt miscarile bebelusului la fel de des ca alte mamici. Fiecare bebelus este unic si are propriul lui ritm de somn si stare de trezie.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre miscarile bebelusului?


1. Primele miscari ale bebelusului pot fi simtite undeva intre saptamanile 16 si 24 de sarcina. Mamicile cu o greutate corporala mai mare vor simti aceste miscari mai tarziu fata de mamicile care au o greutate normala.

2. Asa cum spuneam mai sus, bebelusul nu se misca tot timpul, are si multe momente de motaiala, leneveala si somn, de aceea n-ar trebui sa te ingrijorezi daca nu l-ai simtit la fel de des ca in ziua anterioara.

3. Miscarile din burtica devin mai puternice odata cu cresterea bebelusului.

4. La inceputul celui de-al doilea trimestru, miscarile lui sunt foarte greu perceptibile, deoarece el este foarte mic.

5. Lunile 6 si 7 de sarcina sunt lunile in care bebelusul are cel mai mult loc in burtica sa se desfasoare.

6. In ultimele doua luni de sarcina, bebelusul va avea mai putin loc in burtica si va sta foarte inghesuit, de aceea miscarile lui vor fi simtite mai intens de gravide.

Citeste si 10 lucruri pe care trebuie sa le stii la prima sarcina.

7. Daca remarci ca bebelusul tau se misca mai putin fata de cum se misca in mod normal si il simti foarte rar, ar trebui sa mergi de urgenta la medic.

8. O gravida ar trebui sa simta miscarile bebelusului de cel putin 10 ori la 2-3 ore, dupa saptamana a 28-a de sarcina.

9. La sfarsitul celui de-al doilea trimestru de sarcina si in al treilea trimestru de sarcina vei remarca faptul ca bebelusul tau se misca la zgomote puternice.

10. Cand bebelusul se misca foarte rar, acest lucru ar putea insemna faptul ca nu primeste suficienti nutrienti sau oxigen prin intermediul placentei.

11. Dupa ce simti prima oara miscarile bebelusului, le vei simti in fiecare zi pana la sfarsitul sarcinii.

12. Daca bebelusul se misca intr-un mod agresiv, ar trebui sa iti schimbi pozitia, in acest fel il ajuti sa stea mai confortabil.

13. In ultimul trimestru de sarcina, copilul se poate misca si de 20-30 de ori pe ora.

14. Bebelusul poate sa se simta mai activ dupa o masa sau dupa ce consumi dulciuri.

15. Daca bebelusul este foarte agitat si activ, iar acest lucru ti se pare anormal fata de activitatea lui anterioara, ar trebui sa mergi la medic.

16. Miscarile bebelusului se simt cel mai bine cand stai intinsa pe pat.

17. Gravidele sunt incurajate sa stea mai mult pe partea stanga pentru a facilita circulatia sangelui spre bebelus.

18. Gravida ar trebui sa simta miscarile bebelusului de fiecare data cand sta intinsa pe pat.

19. Daca bebelusul se intoarce cu capul in jos dupa luna a 28-a de sarcina, miscare ampla ce va fi simtita de gravida, acest lucru ar putea indica iminenta unei nasteri premature.

20. Ca sa stai linistita, este important sa numeri miscarile bebelusului, stand intinsa pe pat, de 2-3 ori pe zi si sa comunici medicului tau frecventa lor.

Citeste si Luna a 6-a de sarcina: simptome si dezvoltarea fatului.

 

Adauga comentarii!