Ce ar dori medicii sa stii despre cezariana

Este din ce in ce mai popular sa alegi sa nasti prin cezariana. Si, adesea, aceasta decizie se ia foarte rapid de catre viitoarea mama, fara sa cunoasca cu adevarat despre ce este vorba. Pentru ca li se pare mai simplu. Adesea, insa, este vorba despre o impresie. Si ea este gresita.

Haideti sa vedem ce ar spune un medic, daca ar avea timp sa discute cu tine despre cezariana:


  1. Este dureroasa

Multe femei se tem de nasterea naturala si o ocolesc, intrucat este dureroasa. Dar si nasterea prin cezariana este dureroasa! Nu atunci, in timpul nasterii, insa imediat ce trece efectul anesteziei. Primele zile vor fi cumplite, iar apoi recuperarea este indelungata si dureroasa. Asa ca durerea nu ar trebui sa fie un criteriu al alegerii.

  1. Nu poti alapta imediat

Cel mai probabil alaptarea va fi amanata, in functie de ce medicatie ai. Daca iti doresti contact piele pe piele dupa nastere si alaptare imediat, dupa o cezariana nu va fi posibil.

  1. Pregateste-ti corpul

Cezariana este o operatie majora si iti vei reveni cu atat mai usor cu cat esti intr-o conditie fizica mai buna. Ar trebui ca in ultimele luni de sarcina sa mergi pe jos minim o jumatate de ora zilnic.

  1. Ia gazele intestinale in serios

Este incredibil cum ceva atat de banal, cum ar fi gazele intestinale, sa iti faca asemenea probleme. Insa, dupa operatia de cezariana, ele sunt foarte dureroase. Vei avea nevoie de pastile care sa te ajute sa scapi de ele.

  1. Cea mai relaxanta pozitie

Cateva saptamani dupa cezariana cea mai relaxanta pozitie este pe spate, cu picioarele ridicate la un unghi de 90 de grade. Incearca zilnic sa te odihnesti cat mai mult in acest fel.

Photo by Patricia Prudente on Unsplash

Citeste si

Ce trebuie sa stii despre alaptare dupa nasterea prin cezariana

Cat de repede te recuperezi dupa nasterea prin cezariana?

Adauga comentarii!