6 semne care anunta nasterea

De multe ori, chiar si femeile care au mai trecut prin experienta nasterii au probleme in a identifica semnele care prevestesc acest moment. Acestea pot fi destul de subtile si usor de confundat cu simptomele altor afectiuni frecvente in perioada sarcinii.

Indiferent daca te-ai decis sa nasti pe cale naturala sau prin cezariana, este important sa stii cateva semne care anunta nasterea in viitorul apropiat.


Care sunt acestea?

1. Bebelusul coboara in zona pelviana

Daca simti ca bebelusul face o miscare mai ampla in burtica si isi schimba pozitia, acesta este un semn ca el este pregatit sa se nasca. O sa constati ca incepi sa respiri mai bine, deoarece bebelusul s-a lasat mai mult spre pelvis, iar presiunea pusa pe diafragma este redusa.

2. Se elimina dopul cervical

In timpul sarcinii, colul uterin sta inchis si acoperit cu un dop gelatinos. Odata cu apropierea nasterii, colul uterin se dilata, iar dopul gelatinos este eliminat. Eliminarea dopului gelatinos se poate produce insotita de sangerari usoare. Ea este un semn al dilatarii colului uterin si al faptului ca nasterea poate fi la distanta de ore, zile dar si de cateva saptamani.

3. Ai tot felul de crampe abdominale

Cand crampele abdominale se intetesc si ai niste dureri asemanatoare cu cele menstruale, insa o idee mai puternice, atunci este bine de stiut ca nasterea este iminenta. Daca aceste contractii devin regulate si cresc ca intensitate, pregateste-te pentru nastere.

Citeste si 5 metode naturale prin care iti usurezi durerea in timpul travaliului.

4. Ti se rupe apa

Potrivit unor studii, cele mai multe femei au contractii inainte sa li se rupa apa si foarte putine au acest simptom inainte de contractii. Cand apa se rupe, ea curge treptat, deoarece pozitia copilului blocheaza scurgerea lichidului amniotic. Desi acest simptom pare destul de evident, multe femei se gandesc ca poate fi vorba de incontinenta urinara, un simptom frecvent in timpul sarcinii, sau de o scurgere vaginala mai apoasa.

5. Durerile de spate se acutizeaza

Durerile de spate nu sunt o noutate in perioada sarcinii, insa cand nasterea se apropie, ele devin mai intense. Potrivit medicilor, aceste dureri sunt mai intense sau mai putin intense in functie de pozitia bebelusului in uter si de felul in care afecteaza aceasta pozitie coloana vertebrala.

6. Scaunele sunt mai dese si se poate instala diareea

Odata cu apropierea nasterii, corpul elibereaza o serie de substante asemanatoare cu hormonii care au drept scop relaxarea muschilor si pregatirea corpului pentru nastere. Aceste substante au ca efect nu numai relaxarea muschilor uterului, ci si accelerarea tranzitului intestinal, motiv pentru care scaunele devin din ce in ce mai dese.

Sursa foto: gravidaseantenadas.com.br

Citeste si:

Nastere naturala sau cezariana? Ce alegi?

 

Adauga comentarii!