Sistemul imunitar puternic se pregateste inca din timpul verii

Vara suntem cei mai fericiti – copiii nostri se imbolnavesc cel mai putin fata de restul anului, cand tot trebuie sa lupte cu microbii.

Asa ca, in aceasta perioada cand ne mai tragem un pic sufletul, putem sta sa ne intrebam: ce putem face pentru a le imbunatati sistemul imunitar? Fiindca am vrea, ca la toamna si la iarna, cand ii ducem iar la gradinita sau prin parcuri, in colectivitate, sa faca fata mai bine virusilor cu care intra in contact.


Masurile sunt foarte simple, doar ca de lunga durata. Asa ca tot ceea ce facem in timpul verii conteaza foarte mult.

Ce se poate face pentru imbunatatirea sistemului imunitar:

O dieta sanatoasa

Dieta sanatoasa este una cat mai variata si colorata. Ea trebuie sa contina multe fructe si legume. Corpul are nevoie de nutrienti precum minerale, vitamine, dar si de fibre si proteine. Cu cat va manca mai sanatos, cu atat va fi mai sanatos in viitor.

Exercitii regulate

Macar vara sa fi mai putin speriati de vremea de afara si sa lasam copilul sa alerge si sa se joace cat ii place. Sa ii luam in excursii lungi cu bicicleta, sa ii lasam sa se ude sau sa se umple de noroi. In acest fel, cand vremea de afara se va face mai aspra, corpul lor va fi pregatit sa ii faca fata.

La soare

Desigur, trebuie sa ne ferim de soarele puternic. Insa sa nu uitam sa luam zilnic o portie buna. Pentru ca el este cel ajuta la formarea vitaminei D, esentiala pentru un sistem imunitar puternic. Deci, cat mai mult timp afara, in aer liber!

Somn din belsug

Sistemul imunitar este cu atat mai bun cu cat corpul se odihneste mai bine. Asa ca, dupa ce ai mancat sanatos si ai alergat pana nu ai mai putut, aceasta este urmarea fireasca. Asa ca, parintilor le este recomandat sa nu impinga ora de culcare tarziu, in noapte, astfel incat copiii sa beneficieze de tot somnul de care au nevoie.

O viata fericita

Cand esti fericit, cand gandurile se indreapta catre partea buna a lucrurilor sistemul tau imunitar este mult mai puternic. Asa ca parintii trebuie sa creeze o atmosfera relaxanta, plina de hohote de ras, in care iubirea le dicteaza actiunile.  Si avem de ce sa ne relaxam, doar este perioada vacantelor!

Photo by Caroline Hernandez on Unsplash

Citeste si

Cum poti tine raceala departe de voi

Enterocolita la copii: simptome si tratament

Adauga comentarii!