Ziua libera, intre vise si realitate

Cred ca este momentul sa regandim un pic dramatismul zilei libere pentru mame. Nu de alta, dar de cele mai multe ori scenariul planificat nu seamana deloc cu ceea ce se intampla de fapt atunci cand prindem un pic de timp liber. Ceea ce ne face sa ne simtim frustrate fiindca am pierdut asa o oportunitate.

Ce ne planificam, si ce anume ne iese de fapt.

O zi la spa. Cred ca asta este printre cele mai inalnite fantezii. Ideea de a lasa pe altii sa te ingrijeasca in timp ce tu nu ai altceva de facut decat sa te relaxezi iti face creierul sa saliveze. Aproape niciodata insa nu se intampla. Maxim ne putem alege cu o noua tunsoare si cu o manichiura. Pentru ca si acestea au fost neglijate de foarte mult timp, iar efectul lor este mult mai vizibil decat un masaj facial.


O dupa amiaza culturala. Sunt atatia ani de cand nu am mai intrat intr-un muzeu care sa nu contina dinozauri si a trecut atat de mult timp de cand nu am mai fost la o piesa de teatru in care actorii sa nu vorbeasca stalcit incat suntem convinse ca ne-ar placea orice. Asa ca ne petrem dimineata in mod placut, incecand sa ne punem la curent cu ce se mai intampla cultural in oras. Dupa care simtim o mare dezamagire pentru ca fie nu este astazi ce ne-ar interesa, fie nu mai gasim bilet… Dar, sa o spunem pe cea dreapta, toata aceasta cautare parca ne-a obosit si mai degraba ne-am relaxa uitandu-ne la un film fara prea mari pretentii.

Sport. Cat mai mult sport. Parca te si vezi inconjurand orasul cu bicicleta in cautare de conace vechi si paduri cu poteci frumos ingrijite. Numai sa vina o data ziua aceea libera! Si ziua respectiva vine, insa parca sunt prea multe lucruri de pus la punct pentru o asa aventura. Mai bine te duci la un curs de fitness undeva. Insa… de ce sa iti mai bati capul cu asta, poti face si o jumatate de ora de yoga dupa un video vazut pe internet.

Ma voi intalni cu prietenii, voi face o petrecere de pomina. Acesta este unul dintre planurile care da cel mai des rateuri. Pentru ca prietenii, desigur, au de multa vreme planificat sa plece din oras tocmai in weekendul cand s-a intamplat sa fii tu libera. Sau poate ca nu este asa, poate ca ai noroc si va puteti intalni. Tu ai vrea sa propui o ora cat mai cuminte, parca simti deja cum te cuprinde oboseala. Ei sunt pasari de noapte. Ziua nu au cum, sunt ocupati pana peste poate. Si, oricum, ce distractie exista inainte de orele 20?

Sa recunoastem, cu o zi libera nu se face primavara. Nu putem ingramadi in ea cele mai extraordinare aventuri, cele mai dulci momente de rasfat sau prietenii de care nu am mai avut timp cu saptamanile. Sa recunoastem ca o astfel de zi este ceea ce este – o zi in care tu esti franta de oboseala si in care ai putea sa stai fara sa faci absolut nimic! Asa ca de ce sa tregi de tine si in aceasta zi? Accepta ca prin asta este ea extraordinara – este o zi in care nu este nimic de facut!

Photo by Jesse Schoff on Unsplash

Adauga comentarii!