Lucruri mici care iti pot face ziua buna

Sa stai cu copiii presupune, de obicei, haos si rutina, desi ai avea impresia ca cele doua se exclud. Nu este de mirare ca simti ca nu ai mai putea scapa vreodata de acest cerc vicios si sa faci si lucruri pentru propria persoana, nu numai pentru familie.

Solutia nu este sa te gandesti la lucrurile mari consumatoare de timp pe care nu mai apuci sa le faci, ci sa te bucuri de micile momente: un zambet, o cafea bauta in liniste, cateva randuri citite dintr-o carte. Iar aceasta atitudine nu ti se aplica numai tie, ci si copiilor. Va puteti bucura impreuna de lucrurile mici si sa castigati astfel o atmosfera mai placuta, mai relaxata.


Ce ati putea face zilnic:

Sa iesiti in natura

Cateva ore petrecute in parc va pot imbunatati toata ziua. Cand sunteti afara, copiii gasesc tot felul de lucruri care ii tin ocupati, chiar daca sunt bebelusi. Este in permanenta miscare in jurul lor si ceva nou ca sa observe, asa ca sunt preocupati si mai linistiti.

Sa gasiti momente de liniste

Ziua cu un copil este guvernata de masurarea timpului si ingramadirea in el a lucrurilor pe care trebuie sa le faci. Asa ca te surprinzi foarte des facand mai multe lucruri deodata. Si de obicei asta iese prost. Este greu sa iti pastrezi calmul in astfel de conditii.  Solutia ar fi sa gasesti, in timpul zilei, cateva minute in care nu alergi sa rezolvi ceva.

Mai multe imbratisari

Imbratisarile au o extraordinara forta de a ne linisti si de a ne face sa ne simtim bine. Cu cat oferim si primim mai multe, cu atat mai bine.

Cititi impreuna o carte

Sa stati impreuna, in liniste, urmarind numai ritmul vocii, este o modalitate foarte buna de a va imbunatati ziua. Si, in plus, copilul are foarte mult de castigat din punct de vedere al vocabularului si capacitatii de exprimare. Nu iti face planuri mari, 10 minute pe zi, daca sunt in fiecare zi, sunt suficiente.

Iesi la o plimbare singura

Daca gasesti cu cine sa lasi copilul pentru o perioada, nu folosi acest timp pentru a face treburi prin casa. Iesi din casa, ca sa nu fii tentata sa muncesti, si fa o plimbare. Astfel, atat corpul cat si mintea ti se vor destinde.

Photo by Guillaume de Germain on Unsplash

Adauga comentarii!