Stategii pentru sarbatori reusite la bunici

Cand bunicii sunt departe si singura sansa sa stai cu intreaga familie este la reuniunea de Craciun ti se pare o idee extraordinara sa planuiesti o vacanta de o saptamana in toiul iernii cu ei. Pana cand ajungi acolo si nici nu trece o zi si incepi sa te intrebi oare la ce te-oi fi gandit si cum sa faci ca sa rezisti pana la capat.

Exista cateva strategii care te pot ajuta:


Stai in alta parte

Daca exista aceasta alternativa, atunci poti planifica sa stai in alta parte si sa va vedeti in momentele importante, cum ar fi masa de Craciun. In acest fel ai un loc in care sa te retragi si sa iti reincarci bateriile. In plus, sansele de a avea dispute scad semnificativ.

Planuieste activitati

Sa stai numai in casa cu o multime de oameni pe care ii vezi totusi rar si apropierea nu tine neaparat de gusturi si valori similare poate sa fie dificil. Asa ca planuieste fel de fel de activitati – sporturi de iarna, vizite la obiective turistice, intalniri cu prieteni din copilarie etc.

Relatia cu verisorii copiilor

Fiecare familie are propriul set de reguli si trebuie sa intelegi ca este foarte posibil ca apropierea de verisori sa aiba o influenta negativa, din punctul tau de vedere. Se poate sa se uite mai mult la televozor sau sa manance gustari dulci intre mese. Poti incerca sa discuti cu adultii si sa negociati intre voi cum sa se desfasoare lucrurile, dar in general incearca sa vezi partea buna a lucrurilor: se inteleg suficient de bine incat sa petreaca timp impreuna. Ar putea sa se ignore sau sa se bata.

Fii super-mega draguta

Ai de-a face cu unele persoane dificile sau cu comentarii care te scot din sarite? Strategia castigatoare este sa fii super-mega draguta. Fii saritoare, amabila, zambitoare, treci peste observatii ca si cum nu le-ai fi auzit. Atitudinea va fi atat de surprinzatoare incat ceilalti isi vor indulci si ei cu mult atitudinea.

Photo by Paige Cody on Unsplash

Adauga comentarii!