Solutia pentru principalul motiv de cearta in sarcina

Cel mai des intalnit motiv de cearta in sarcina este unul cat se poate de banal – partenerii nu reusesc sa cada de acord asupra cine ce face pentru a mentine casa in buna functionare.

Nici nu este de mirare, intrucat mama are multe motive sa nu se mai miste la fel de eficient ca inainte – este obosita, nu se poate indoi, nu poate ridica greutati, are alte lucruri de facut – cum ar fi vizite la doctor sau cumparaturi pentru viitorul copil. In plus, si aranjarea casei pentru a primi bebelusul poate da nastere la un volum destul de mare de munca.


Care este solutia?

Cu siguranta nu ajuta cu nimic sa te enervezi pentru faptul ca trebuie incontinuu sa ceri ajutor. Si nici nu merita sa te enervezi pentru ca se gasesc tot felul de motive pentru care ajutorul nu apare exact asa cum ti-ai dori.

Solutia este sa tratezi aceasta problema ca si cum ai avea ceva de rezolvat la munca.

Pasul unu: Impreuna cu tatal puneti pe o foaie de hartie tot ceea ce trebuie facut pentru casa. Nu uita sa mentionezi si care sarcini sunt zilnice, care sunt saptamanale, care sunt ocazionale

Pasul doi: Fiecare alege, pe rand, dintre sarcinile care trebuiesc facute ceea ce doreste sa faca. In final toate trebuiesc impartite.

Pasul trei: Unele lucruri sunt obligatorii, altele se pot amana o perioada daca intervine ceva mult mai urgent. Cele obligatorii ar trebui insemnate ca atare.

Nici asta nu garanteaza ca lucrurile vor merge precum unse in viitor, insa macar toata lumea stie despre ce anume este vorba. Iar in plus, puteti sa fiti si surprinsi in mod placut sa aflati ca in privinta unor lucruri care voua va displac cu desavarsire, partenerul nu gaseste nicio neplacere in a le prelua.

La voi cum sunt impartite treburile casnice?

Photo by Kipras Štreimikis on Unsplash

Citeste si

Ce poate inseamna o buna comunicare in cuplu

Ce poti face pentru relatia ta dupa ce ai nascut

Adauga comentarii!