Pregateste cainele pentru venirea acasa a bebelusului

Ai un animal de companie cu care te intelegi foarte bine in prezent, dar se va mai mentine aceasta stare de pace odata ce vei aduce un bebelus in familie? Este normal sa iti pui aceasta intrebare si sa incerci sa faci tranzitia cat mai usoara pentru cainele tau. Pana la urma vrei ca el si viitorul copil sa se inteleaga cat mai bine in anii care vor veni. In plus, prezenta in familie a unui animal de companie aduce multe beneficii si copilului atat din punct de vedere a dezvoltarii fizice cat si a dezvoltarii emotionale.

De facut inainte de aducerea bebelusului acasa

O mare parte din efortul tau ar trebui sa se concentreze pe ceea ce trebuie facut pentru ca atat bebelusul cat si cainele sa aiba propriul spatiu. Si cum schimbarile de comportament necesita timp, este bine sa iei mai multe masuri inainte de a ajunge in trimestrul trei al sarcinii


  • daca obisnuiesti sa lasi cainele sa doarma in pat cu tine ar trebui sa il dezobisnuiesti. Preferabil ar fi sa nu mai doarma deloc in aceeasi camera cu tine.
  • dupa ce ai stabilit care este spatiul destinat bebelusului si l-ai mobilat lasa cainele sa intre sa miroasa obiectele din el. Apoi ingradeste-i insa accesul. Poti lua pentru asta un despartitor, ceea ce iti va fi de ajutor si mai tarziu cand bebelusul va incepe sa se deplaseze si vei dori ca interactiunea intre copil si caine sa fie supravegheata.
  • analizeaza daca sunt probleme de comportament ale cainelui care ar trebui remediate – latra excesiv, trage prea tare de lesa, nu vine cand il chemi etc si cauta ajutor ca sa le remediezi

Te intrebi cum va arata viata voastra viitoare? In principal sunt doua aspecte care pun probleme cainilor: plansul bebelusilor pentru ca ii agita si mersul la plimbare langa un carucior. Pe ambele le poti testa inainte de a aduce bebelusul acasa si sa il expui pe caine la ele astfel incat sa se obisnuiasca, treptat.

Aproape de momentul nasterii nu uita sa duci cainele la un control veterinar si sa ii tai unghiile.

Cand ajungi cu bebelusul acasa

Daca ai ramas cateva zile la spital, la intoarcerea acasa este bine ca bebelusul sa se afle la altcineva in brate. Cu siguranta cainele tau este foarte incantat de sosirea ta si va cere multa atentie.

Lasa cainele sa miroasa bebelusul si lauda-l in timp ce o face. Il poti obisnui cu mirosul si inainte de a ajunge acasa, trimitand un lucru pe care l-a purtat bebelusul.

Nu uita sa lauzi cainele de cate ori are o atitudine relaxata si ascultatoare in preajma bebelusului.

Photo by Ryan Stone on Unsplash

Adauga comentarii!