Organizare, pentru a gati mai usor cand nu ai timp

Cred ca ti-ai dori si tu sa ajungi sa utilizezi numai 5 minute pe saptamana pentru a decide meniul pentru urmatoarele 7 zile. Sa ajungi sa nu te mai intrebi niciodata: oare eu ce mai gatesc astazi?
Stiu, pare o dorinta imposibila. Dar nu este asa. totul tine de o buna organizare.

Primul pas: fa curat

Daca nu ai curatenie in bucatarie este extrem de stresant. Cel mai probabil vei ajunge sa nu o mai folosesti, preferand sa cumperi ceva din oras.


Incepe cu frigiderul

Daca ai multe borcane pe jumatate consumate in care nici macar nu mai stii ce este nu mai sta pe ganduri si pur si simplu arunca-le.

Arunca si mancarea care nu te imbie. Daca astazi nu te imbie, atunci maine va fi cu atat mai putin.

La final sterge bine, ca sa miroasa frumos si sa straluceasca de curatenie.

Camara
In camara au la fel, tendinta de a se aduna fel de fel de lucruri, de nici nu mai stim ce mai avem pe acolo. Arunca consumabilele la care nu te-ai mai uitat de mai mult de 6 luni. Si analizeaza daca nu ar fi mai buna o alta organizare, astfel incat sa ajungi usor la toate lucrurile.

Pasul doi: cumpara inteligent

Strategia castigatoare, atunci cand este vorba despre cumparaturi alimentare, este sa faci planul meselor pentru o saptamana in avans, pentru toti membrii familiei. Stiu, la inceput ti se pare ca nu ar fi posibil. Insa daca folosesti o foaie de hartie si un pix totul poate deveni mai clar.

Ideea de baza este sa te gandesti ce anume se va gati si sa faci o lista de ingrediente necesare. E adevarat, la inceput asta iti va lua destul de mult timp. Insa vei observa ca saptamanile viitoare vei folosi aceasta lista iar si iar.

Nu cumpara mai mult decat ai nevoie, altfel iar ajungi sa ai stocuri de care nu mai stii si o bucatarie mult prea incarcata ca sa iti mai vina chef sa o mai folosesti.

Citeste si

Cum sa mentii casa curata atunci cand ai copii

Cum sa te descurci sa mai faci si altceva atunci cand ai un bebelus

Adauga comentarii!